Agricultura

Candidatura per al reconeixement del sistema agro-pastoral

L'adhesió d'Andorra al Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM) complementa la candidatura pel reconeixement de la transhumància de la UNESCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat,SilviaCalvó, juntament amb el director del departament d'Agricultura, Josep Casals, ha explicat avui la candidatura que Andorra ha presentat davant l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) per al reconeixement del sistemaagro-pastoral del país com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM).

Calvóha apuntat que aquesta adhesió complementa la candidatura plurinacional pelreconeixementde la transhumància de la UNESCO. A més, va"estretament lligada" amb la tasca del ministeri, comuns i sector ramader i agrícola, per "conservar i potenciar el sistemaagro-pastoral andorrà".

Josep Casals hadeclaratque el reconeixement no pretén conferir cap estatus d'àrea protegida al territori, "però sí que requereix l'adopció d'una visió estratègica i d'un pla d'accióelaborat de forma inclusiva amb la participació de les parts interessades". Per això, consideren que el pla ha de ser "dinàmic i objectiu, a efectes de poder adaptar-se i fer-lo evolucionar en funció de la situació econòmica i social de cada moment".

El programaSIPAMva ser creat el 2002 amb la finalitat d'identificar i protegir els sistemes particulars del patrimoni agrícola, així com paisatges,la biodiversitat, els coneixements i el patrimoni agrari i cultural associats.

Presentació de la candidatura d'Andorra al programa SIPAM de la FAO.

tracking