L'Estat haurà de pagar 21.000 euros pel mal funcionament de la justícia

El Tribunal Superior l’obliga a fer front a quatre indemnitzacions per retards

L'edifici administratiu del Govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Estat haurà de fer front al pagament de 21.000 euros en indemnitzacions pel mal funcionament de la justícia després que quatre recents sentències del Ple del Tribunal Superior de Justícia hagin dictat aquesta resolució. Els magistrats van estudiar dos espedients més que demanaven indemnitzacions per la tardança de la justícia a resoldre els seus casos, però en aquests les sentències dictades donen la raó al Govern.

La primera de les sentències contràries a les tesis de l’executiu obliga a pagar 3.000 euros a una societat que després de vuit anys no havia aconseguit l’execució d’una sentència que obligava a un tercer al pagament d’un deute de 287.345 euros. L’empresa demanava una indemnització de 10.000 euros, que el Superior ha deixat, finalment, en 3.000.

La segona de les sentències contràries al Govern dictada pel Ple del Tribunal Superior de Justícia obliga l’Estat ha indemnitzar amb 9.600 euros la comunitat de propietaris d’un edifici per danys morals. La comunitat havia de rebre més de 60.000 euros d’una societat per una sentència que encara ha de ser executada perquè no s’han subhastat els béns immobles de l’empresa.

La tercera resolució del Ple del Tribunal Superior obliga a pagar a tres persones 2.400 euros a cadascuna després que el Constitucional dictés que s’havia vulnerat el seu dret fonamental a un judici de durada raonable reconegut a l’article 10 de la Carta Magna i havien de ser indemnitzats pels perjudicis soferts”.

La quarta i darrera sentència del Superior obliga l’Estat a indemnitzar amb 1.200 euros per danys morals pels 17 mesos que es va trigar a donar compliment a una ordre de la Batllia per deixar de tenir embargat judicialment un compte bancari.

tracking