TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

se l'acusava de traficar amb drogues

El TS rectifica l'expulsió d'una resident

El Govern la va fer fora del país, inicialment, deu anys i després va reduir la decisió a cinc

Façana de la seu de la justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha decidit revocar la decisió que el Govern va prendre el 31 de març del 2021, per la qual expulsava una resident per ser considerada “un risc per a la seguretat de l’Estat, de les persones, dels béns o de l’ordre públic”. La resident, que respon a les inicials C.C.C., va ser processada per un delicte de tràfic de droga tòxica (cocaïna), segons detallen els antecedents de fet de la sentència. “Ara bé, la seva presència a Andorra no suposa un risc greu per a la seguretat de l’Estat [...], ja que la droga era propietat de la seva parella sentimental, la qual exercia una influència negativa sobre les actuacions”, argumentava la defensa en el recurs d’apel·lació interposat contra la sentència de la secció administrativa del Tribunal de Batlles, el qual va ser desestimat. Posteriorment, C.C.C., que no té antecedents penals, va interposar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, que va estimar el recurs i “disposà la retroacció de les actuacions a fi de dictar una nova resolució”.

Davant la situació, el TSJ declara que “de les resolucions examinades es desprèn que la seva motivació està formulada amb termes generals sobre l’únic fet que la recurrent va ser processada, sense que s’exposi de manera precisa el motiu pel qual aquest fet constitueix un risc per a la seguretat de l’Estat”. A més, el TSJ critica que no es posés en valor el fet que “la recurrent no té antecedents judicials ni penals, que no es mou dins el món de la droga i que va reunir-se amb la seva família [...] l’any 2016, cosa que li va permetre acabar els estudis a Andorra i trobar una ocupació laboral ininterrompuda”. Per tots aquests motius, el TSJ considera que “l’ordre administrativa d’expulsió es fonamenta en una motivació molt insuficient en dret i en una valoració parcial de les circumstàncies de la causa que vulneren de manera manifesta els drets a la jurisdicció i a obtenir una decisió fonamentada”.

tracking