resolució

1.500 euros a un caçador per dur l'arma desenfundada

El Superior avala la sanció imposada pels banders l’any 2020

Façana de la seu de la justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha avalat la resolució del 20 d’octubre del 2020 del director del cos de banders, mitjançant la qual es va imposar a un caçador una sanció de 1.500 euros de multa, juntament amb la suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per obtenir-la durant un any, com a responsable d’una infracció greu per portar l’arma desenfundada en la zona de seguretat de la carretera de la Muxella (CS-141), a la par-ròquia de Sant Julià de Lòria.

L’home va interposar demanda a la Batllia contra l’acord del Govern, que va desestimar el recurs formulat contra la resolució del cap dels banders. Desestimat el seu recurs, en va presentar un de nou contra la decisió de la Batllia al Superior, que també ha estat desestimat. En el seu recurs al·legava que “no existeix unitat d’acte entre el control, la redacció de l’atestat i el posterior amidament, circumstància que ha de determinar la nul·litat de l’expedient sancionador”, que “la distància de seguretat s’ha de mesurar des de l’eix de la carretera i no des del seu límit exterior” i que “el plànol aportat per l’agent calcula la distància a vista d’ocell, però la mateixa seria superior si es té en compte l’orografia del terreny”.

Els magistrats de la sala administrativa del Tribunal Superior, que tomben totes les al·legacions presentades pel caçador, consideren que els banders sí que van mesurar bé les distàncies i desestimen el recurs.

tracking