afers exteriors

El Principat negocia entrar al programa LIFE de medi ambient

La Comissió Europea ha iniciat els contactes

El comissari europeu de Medi Ambient.AGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va anunciar ahir que ha iniciat negociacions amb Andorra –també amb Albània, illes Fèroe, Israel, Moldàvia, Macedònia del Nord i Turquia– perquè aquests set països extracomunitaris puguin associar-se al programa LIFE de protecció del medi ambient i el clima de la Unió Europea. El programa permetrà que organitzacions públiques i privades d’aquests estats puguin rebre suport financer per a projectes destinats a desenvolupar tècniques i enfocaments “ecoinnovadors”, intercanvis de bones pràctiques o assessorament en el desenvolupament, la implementació i les lleis mediambientals, va indicar la comissió.

Mentre finalitzen les negociacions d’accés, aquests set països ja poden presentar projectes en el marc de les convocatòries de propostes de LIFE del 2022 i per rebre finançament hauran d’haver ratificat l’acord. Andorra segueix els passos d’Islàndia, que es va unir al programa LIFE el setembre del 2021, i d’Ucraïna, que la setmana passada va signar un acord per accedir a la iniciativa.

“Els desafiaments ambientals i climàtics no tenen fronteres. Només podem abordar la triple crisi planetària del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació actuant junts”, va declarar el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius.

tracking