entre espot i el prefecte d'occitània

Trobada a Tolosa per parlar de la xarxa viària Andorra-França

Un moment de la trobada d'ahir a Tolosa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, i el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, es van reunir ahir a Tolosa per fer balanç de l’evolució dels compromisos mutus derivats de l’anterior jornada de Diàleg transfronterer que es va celebrar a la localitat francesa l’octubre passat, així com per traçar noves perspectives per a l’enfortiment de la cooperació entre Occitània i el Principat.

La qüestió de l’accessibilitat i la resiliència climàtica de les vies d’unió entre França i Andorra va ocupar bona part d’una trobada en què es va analitzar tant l’acord ja en curs de millora de la ruta des de Tarascó d’Arieja, com el nou conveni signat el 20 d’abril d’enguany entre els governs francès i andorrà per millorar la viabilitat i la prevenció de riscos naturals a la ruta des dels Pirineus Orientals.

D’altra banda, tal com es van comprometre durant el V Diàleg transfronterer del 26 d’octubre amb la signatura d’una carta d’intencions, es va estudiar el projecte d’acord francoandorrà de cooperació sanitària amb la voluntat de signar-lo properament. Els àmbits inclosos inclourien sobretot la salut mental, la salut pública, l’oncologia, les cures intensives i la cooperació entre professionals de la salut. Es va crear una comissió mixta per a la seva implementació que es reunirà aviat.

A la trobada també hi van participar els ministres Eric Jover, Maria Ubach, Josep Maria Rossell i Albert Font.

tracking