consell de ministres

Brot de covid a Clara Rabassa amb vint positius

Els actius al país arriben als 716 afectats però el Govern descarta noves restriccions

El centre residencial Clara Rabassa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment de casos de covid al país ha agafat de ple la residència Clara Rabassa. Segons va informar ahir el ministre Filloy, s’ha detectat al centre un brot que afecta 20 persones i que va obligar a activar els protocols d’aïllament i de restricció de les visites als usuaris. En concret, el brot afecta 17 usuaris i tres treballadors, tot i que cap d’ells “té una simptomatologia greu”, va assegurar el ministre en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Tot i aquest brot, així com l’increment de casos a tot el país, Filloy va descartar l’aplicació de noves restriccions de manera generalitzada, perquè ja estan establerts els protocols d’actuació per a les residències de gent gran. Tanmateix, sí que va reconèixer que el ministeri de Salut està molt a sobre de l’evolució de tots els afectats de Clara Rabassa i si cal una atenció sanitària especial poden ser traslladats a la planta covid de la residència El Cedre.

Pel que fa a la situació de la pandèmia al país, els contagis detectats des de dimecres passat ascendeixen a 494, els qual situen els casos d’infeccions des de l’inici de la pandèmia en 44.671. Això implica que els actius arribin als 716, que representen 140 persones més amb el virus sobre el total de la setmana passada. Pel que fa a les altes totals des de l’inici de la pandèmia, augmenten fins a les 43.802, i la pressió sanitària augmenta en dos afectats, cap a l’UCI.

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar ahir un programa de suport psicològic per als refugiats ucraïnesos que entrarà en vigor la setmana vinent. “És gent que ha tingut una situació crítica i les persones de Salut i dels serveis socials consideren que aquest suport és essencial”, va defensar el ministre, que va recordar que “en molts casos parlem de joves, menors en alguns casos”. Ara per ara ja hi ha dos psicòlegs que participaran en el programa, segons el ministre.

MÉS

-Nou diploma a l’UDA

El Govern va aprovar el diploma professional avançat en comptabilitat i administració de la Universitat d’Andorra, que es podrà cursar presencialment o de forma virtual.

-Nous agents de policia

L’executiu va nomenar ahir nou agents de policia en període de prova, després que superessin la formació inicial.

-Millores a la CS-220

El consell de ministres va adjudicar ahir les obres de millora a la CS-220, als Cortals d’Encamp, per un valor de 141.830 euros.

tracking