Sanitat

Programa d'atenció psicològica per als refugiats ucraïnesos

El Govern cobrirà el 90% de les sessions de les persones que necessitin suport per l'experiència que han patit

Els ucraïnesos reunits ahir a la plaça The Cloud van llegir una carta d'agraïment a la ciutadania i a les institucions.N. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui un programa d'atenció psicològica per als desplaçats d'Ucraïna per donar suport a les persones i famílies que han viscut una situació difícil de gestionar, ha exposat el ministre Víctor Filloy. Els usuaris tindran un nombre de sessions limitades a vuit que es poden allargar a una dotzena en casos justificats i hauran d'abonar només el 10% de la consulta amb el professional de salut mental ja que el Govern assumirà el 90% de la visita. Filloy, que ha exercit avui de portaveu de l'executiu pel viatge d'Eric Jover a Tolosa, ha afirmat que Salut ha considerat necessari aquest programa perquè els refugiats han tingut "una situació vital crítica" i es considera essencial que rebin aquest suport psicològic i ha precisat que hi ha moltes famílies que han vingut a Andorra amb infants "i aquest acompanyament és necessari perquè es puguin integrar" i minimitzar els possibles danys que es puguin derivar de l'experiència que han viscut.

El decret de creació del programa es publicarà dimecres vinent i llavors els psicòlegs podran adherir-s'hi al servei que es donarà als refugiats procedents de la guerra d'Ucraïna que siguin derivats pels metges referents o pels circuits habituals dels serveis socials, segons ha especificat el Govern. Filloy ha comentat que el ministeri de Salut ja ha compartit el programa amb el Col·legi de Psicolègs i ha hi ha professionals que han manifestat la voluntat de donar aquesta atenció.

Salut es farà càrrec del 10% assignat a l'usuari de la visita que es justifiqui que no poden fer front a aquest pagament amb la valoració social i es cobrirà amb el fons del compte d'ajuda als refugiats.

tracking