fòrum a nova york

La prohibició de l'avortament tornarà a les Nacions Unides

Stop Violències intervindrà a Nova York per assenyalar “les vulneracions de drets”

Una manifestació de l'associació Stop Violències.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prohibició de l’avortament a Andorra tornarà a les Nacions Unides el 14 de juliol vinent, quan el Govern presenti i defensi al Fòrum polític d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible el segon informe nacional voluntari sobre la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030. Ho farà de la mà de l’associació Stop Violències, que ahir va informar a través d’un comunicat de premsa que participarà en el Fòrum polític d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible que se celebrarà a la seu de les Nacions Unides a Nova York i que ho farà com a part civil. Stop Violències anuncia en el comunicat que intervindrà davant l’Organització de les Nacions Unides la setmana vinent per “continuar assenyalant les vulneracions de drets a les quals estem sotmeses les andorranes”.

L’associació de defensa dels drets de les dones explica en un comunicat que una delegació d’Stop Violències prendrà part en l’avaluació sobre associacions amb entitats per assolir els objectius i afirma que farà el mateix que “ja va fer el 2019 davant el comitè per a l’eliminació de la discriminació contra la dona (Cedaw) de les Nacions Unides”. I afegeix que “la violència estructural i de l’Estat no callarà mai la ciutadania, sinó que farà que la seva veu s’amplifiqui”.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, preguntada respecte a la participació d’Stop Violències al Fòrum polític d’alt nivell sobre desenvolupament sostenible en la roda de premsa en què va presentar els principals resultats del segon informe nacional voluntari que es defensarà en aquest esdeveniment, va manifestar que no estava al corrent de l’assistència de l’associació defensora dels drets de les dones. Tot i així, la ministra va remarcar que des del Govern es dona la màxima informació sobre totes les qüestions relacionades amb les dones i, en aquest sentit, va recordar que des del ministeri d’Afers Socials “es porta a terme aquesta informació i es donen els serveis que puguin necessitar les dones a la societat andorrana”.

D’altra banda, l’informe que presentarà el Govern davant les Nacions Unides inclou un paràgraf dedicat a l’avortament. “Sens dubte, la qüestió de la despenalització de l’avortament és un tema de debat a la societat andorrana. També és una de les principals reivindicacions dels moviments feministes del país, que han advocat en els últims anys per avançar en aquesta qüestió”, s’indica en l’apartat dels ODS dedicat a la bona salut i el benestar.

tracking