habitatge

Govern no considera viable fer pisos socials a l'escorxador d'Escaldes

El ministre Filloy ha assenyalat que el comú "pot oferir altres espais i terrenys que no tinguin aquestes dificultats"

L'antic escorxador d'EscaldesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va recordar fa una setmana, que van posar a disposició de Govern la parcel·la on hi ha l'antic escorxador per pisos socials, a prop d'on s'ubicaran els de l'avinguda del Pessebre d'Escaldes-Engordany, però que aquest no havia donat cap resposta. En aquest sentit, el ministreFilloyha assegurat aquest dimecres que "s'ha valorat i no és un indret apte fàcilment ara per ara, hauríem d'analitzar-ho molt més profundament". El titular de la cartera d'habitatge ha manifestat que es tracta d'un espai "tècnicament inviable de rehabilitar" i que s'hauria de preveure l'enderroc complet de l'edifici i bastir-ne un altre "estem parlant d'una inversió molt important amb la dificultat que està al costat del Pont delsEscallsque és un bé patrimonial cultural del Govern i, per tant, hi hauria restriccions a l'hora de fer l'edifici".

En aquesta línia,Filloyha assegurat que consideren que hi ha altres possibilitats "concretament el comú d'Escaldes-Engordany pot oferir altres espais i terrenys que no tinguin aquestes dificultats i farien més fàcil l'ajut o la resolució del problema". Així mateix, el ministre s'ha alineat amb el cap de Govern pel que fa a la implicació dels comuns per resoldre elproblemade l'habitatge "tenen molt a dir, alguns ja s'han posat a disposició i estan intentant fer allò que estigui a les seves mans".

Nomenament de nou agents de policia en prova

L'executiu ha aprovat el nomenament de nou agents de policia en període de prova quehan finalitzat i superat la formació inicial prevista entre el dia 8 de novembre del 2021 i el 12 de juliol del 2022 d’enguany. Així doncs, s’ha aprovat el nomenament en l’escala bàsica i en el grau d’agent de Policia, grup C, C1, en període de prova, a comptar del dia 13 de juliol del 2022

tracking