Brot amb 20 positius a la residència Clara Rabassa

Els casos actius augmenten a 716 afectats pel virus

Edifici de la residència Clara RabassaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La residència Clara Rabassa pateix un brot de covid que afecta 17 usuaris i 3 treballadors, segons ha anunciat el Govern aquesta tarda. El ministre Víctor Filloy que avui ha fet de portaveu de l'executiu ha explicat que les vint persones que han donat positiu "no tenen simptomatologia greu" si no que més aviat tenen símptomes lleus "tot i que hi ha algun resident que està en seguiment especial".

Filloy ha indicat que la residència ja ha activat els protocols específics per la detecció de casos de covid amb mesures com la restricció a les visites, l'aïllament dels afectats i més controls de les entrades i sortides del personal i de les persones que necessàriament hagin d'anar al centre geriàtric. El ministre ha remarcat que arran d'aquest brot no és necessari adoptar cap mesura especial pels contagis del virus perquè ja estan establerts els protocols d'actuació per a les residències de gent gran. I ha especificat que el ministeri de Salut està molt a sobre de l'evolució de tots els afectats de Clara Rabassa i si cal una atenció sanitària especial poden ser traslladats a la planta covid de la residència d'El Cedre.

Els contagis detectats des de dimecres ascendeixen a 494 que situen el total d'infeccions des de l'inici de la pandèmia en 44.671 casos. Aquest repunt de positius comporta un increment dels malalts actius fins als 716, que representen 140 persones amb el virus per sobre del total de la setmana passada. Les altes augmenten a 43.802 amb 354 recuperats en els últims set dies.

La pressió sanitària es manté en nivells mínims i l'hospital suma dos afectats per la covid, un més que dimecres passat, i els dos pacients es troben ingressats a habitacions de planta.

El titular de Territori i Habitatge ha indicat en la compareixença posterior a la reunió de consell de ministres que ja s'han administrat 157.818 dosis de vacunes contra la covid.

tracking