Acord d'associació

Andorra defensa a la UE el monopoli d'Andorra Telecom

Les delegacions andorranes i la Comissió Europea segueixen el debat sobre la lliure circulació de persones a Brussel·les

Quarta ronda de negociació celebrada amb la UEGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les delegacions d'Andorra i de la Comissió Europea s'han reunit aquest dimecres en la quarta ronda de negociació de l'Acord d'associació d'aquest any, segons informa l'executiu en un comunicat. En el segon intercanvi sobre lliure circulació de persones, el qual ha permès aprofundir en la reflexió de les possibles adaptacions a Andorra d’alguns aspectes de les normatives europees previstes sota els annexos de lliure circulació de treballadors i dret d’establiment, també s'ha obert el debat sobre telecomunicacions. En aquest sentit, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i el director general adjunt d’Andorra Telecom, Toni Ambatlle, han desenvolupat la posició andorrana i la necessitat de mantenir aquesta entitat com a operador públic únic. Per la seva banda, la Comissió Europea ha pres nota de l’argumentari andorrà, que analitzarà per poder traslladar més endavant a Andorra la seva posició.

En la sessió de la tarda, les dues delegacions han seguit avançant en el debat, més tècnic, vinculat a la normativa en matèria d’estadística, agricultura i medi ambient, tres annexos que ja han estat tractats en rondes de negociacions anteriors.

Així mateix, segons assenyala Govern, la reunió també ha permès organitzar els intercanvis durant el segon semestre de l’any, d’acord amb el full de ruta pels pròxims 18 mesos, acordat dijous passat entre els caps negociadors d’Andorra, Mònaco i San Marino i el Vicepresident de la Comissió Europea que preveu el tancament de les negociacions a finals del 2023.

Així, el calendari del segon semestre inclou dues reunions de negociació formals amb la possibilitat d’incloure’n alguna de complementària si es considera escaient. El semestre es tancaria amb un estat de la qüestió de la negociació a nivell polític, al desembre, amb el Vicepresident Šefčovič

tracking