CULTURA

Presentació de l'obra 'Moles i Molins Fariners d'Andorra'

L’obertura inicial de l’acte, celebrat al Consell General, ha anat a càrrec de la síndica general

Presentació del llibre 'Moles i Molins Fariners d'Andorra'

Presentació del llibre 'Moles i Molins Fariners d'Andorra'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vestíbul del Consell General ha acollit aquesta tarda la presentació del llibre 'Moles i Molins Fariners d'Andorra', de Francina PonsPifarré, un viatge a través dels orígens i patrimoni del país. La presentació ha comptat amb l'assistència dels editors, Montse Cardelús i AlbertVillaród'Aloma Editors i l'autora, Francina Pons. L'obertura inicial de l'acte ha anat a càrrec de la síndica general, RoserSuñé. L'acte ha comptat amb la presència de diverses autoritats com el cap de Govern, Xavier Espot i la cònsol major d'Andorra la Vella,ConxitaMarsol.

Francina PonsPifarréva començar a documentar el molí de fariner hidràulicTobiraque no va poder resistir l'embranzida del creixement urbanístic i va ser enderrocat el 1974. D'aquesta història neix la inquietud de l'autora per documentar el molí perdut, on moltes famílies anaven a moldre el gra per obtenir farina i fer pa a casa, i deixar testimoni de les històries que albergava. El procés de documentació del vell molí va despertar la curiositat de la Francina pels altres molins fariners, segons recull la presentació del llibre.

Així, l'obra es tracta d'un treball de documentació intens que li ha permès a l'autora dibuixar un mapa dels molins fariners hidràulics que temps enrere havien omplert les riberes de rius i rierols del país.

tracking