Pintades a Sant Serni de Nagol i a la Casa d'Areny-Plandolit

El Govern interposarà una denúncia a la policia per intentar trobar els culpables

Les pintades al colomer d'Areny-Plandolit i la porta de trencada de Sant Serni.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En els darrers dies dos monuments històrics del país han sofert actes vandàlics. L’atac més greu ha estat al colomer de la Casa d’Areny-Plandolit, la vigília de la festa major del Roser d’Ordino. L’estructura s’ha vist afectada per greus pintes realitzades amb esprai a tres de les façanes. Els atacants també van forçar el pany de la porta d’accés, accedint al primer pis i pintant les quatre parets interiors.

L’altre atac l’ha sofert l’església romànica de Sant Serni de Nagol, a Sant Julià de Lòria, on s’ha trencat la porta d’accés al porxo de fusta. Més concretament, s’han arrencat les frontisses que la subjectaven al mur. El departament de Patrimoni Cultural ja està treballant per arreglar els desperfectes ocasionats i que es pugui restablir l’estat original d’aquests monuments. De fet, la porta d’accés a Sant Serni de Nagol ja ha estat arreglada.

El mateix departament interposarà una denúncia davant de la policia amb la voluntat que es puguin identificar els culpables perquè assumeixin el cost econòmic de la reparació dels desperfectes. Des del ministeri de Cultura i Esports s’han condemnat de manera contundent aquests actes vandàlics al patrimoni del país i es demana a tota la ciutadania respecte i decència per aquests elements històrics, així com també es fa una crida a contactar amb el departament de Patrimoni Cultura a través d’Instagram en cas que algú trobi algun desperfecte a qualsevol element patrimonial del país. El ministeri també vol recordar a la població que el patrimoni cultural és quelcom comú i tothom té una part de responsabilitat ciutadana en la seva conservació.

Tanmateix, no és el primer any que es cometen actes vandàlics a diferents llocs del Principat: l’any 2021 el comú de Sant Julià de Lòria va dedicar 17.000 euros per reparar desperfectes causats per nombrosos actes de vandalisme a diversos berenadors de la parròquia.

Pintades a la casa d'Areny-Plandolit.

tracking