El Govern detecta abusos amb els crèdits tous

Jover assegura que s’anirà fins al final per “recuperar els diners públics d’un programa excepcional en un moment excepcional”

Roda de premsa crèdits tousSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern "demanarà el màxim de responsabilitats" a les empreses que hagin fet "un mal ús o hagin abusat dels crèdits tous". Així ho ha assegurat el ministre de Finances, Eric Jover, en la roda de premsa de balanç d'aquesta mesura aplicada per l'executiu durant la pandèmia.

"Són diners públics d'un mecanisme extraordinari en un moment extraordinari com va ser la Covid-19", ha remarcat Jover que ha confirmat que el Govern ja ha detectat alguns casos de malapraxi. "Estem en fase d'inspecció dels crèdits que es van atorgar" haassenyalatel ministre.

Cal recordar que el programa de crèdits tous va repartir en total 154 milions d'euros, dels quals ja s'han retornat 46,1 milions, mentre que 96,2 milions han passat aprestamitzar-seper ser retornats en un període màxim de7anys. Fins ara, 1,2 milions d'euros han estat d'empreses o negocis fallits o que no poden retornar el crèditsol·licitat. En aquest sentit, el ministre ha recordat que el Govern es personarà com a creditor per intentar recuperar part dels diners avalats d'aquests crèdits fallits.

tracking