Cultura

Convocatòria d'estades per a dramaturgs a Olot

Els aspirants podran desenvolupar individualment un projecte teatral i treballar amb altres professionals

Rolando Edison Vásquez és el nou resident a Faber AndorraSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Promoció Cultural anuncia la convocatòria per a sis joves dramaturgs en llengua catalana i palestina per fer una estada de temàtica literària a Faberllull Olot a la que poden optar candidats d'Andorra en el marc del conveni entre el ministeri de Cultura i l'Institut Ramon Llul, que promou la iniciativa en col·laboració amb serveis editorials Èter. L'estada es farà des del 13 al 20 d'abril amb l'objectiu de prioritzar l'intercanvi entre el grup de residents que faran trobades amb professionals del sector "que serviran d'inspiració i de mentoria" i en la segona part de l'estada cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte teatral, explica el Govern en un comunicat.

L'estada acabarà amb una lectura dramatitzada i una publicació col·lectiva digital que inclourà traduccions a l'àrab i al català de fragments de l'obra dels autors participants. Els aspirants han de tenir menys de 35 anys i acreditar bon nivell d'anglès, que serà la llengua de comunicació a la residència i les candidatures es poden presentat fins al 7 de setembre vinent.

El Govern ha informat també que hi ha un nou resident a Faber Andorra, un llicenciat en dret procedent del Perú, Rolando Edison Vásquez. El jove està preparant una tesi sobre el període conegut com de l'auge de l'extracció del cautxú a la zona fronterera del seu país amb Colòmbia a principis del segle XX. El resident oferirà una xerrada demà al Museu Nacional de l'Automòbil en el marc de les Nits d'Estiu dels Museus. Sota el títol 'Sangre blanca' explicarà com la demanda creixent de matèries primeres per mantenir la producció de bicicletes i automòbils a Occident a final del segle XX va provocar "un dels episodis més sagnants de la història republicana del Perú", exposa el Govern.

tracking