Patrimoni

Vandalisme a Sant Serni de Nagol i al colomer de casa Areny-Plandolit

El ministeri de Cultura condemna els atacs i demana a la ciutadania "respecte pels elements històrics"

Pintades al colomer de casa Areny-PlandolitSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'església de Sant Serni de Nagol i el colomer de Casa Areny-Plandolit han patit actes vandàlics els últims dies, segons ha denunciat el ministeri de Cultura aquesta tarda. Els danys més importants són "greus pintades" al colomer que han estat realitzades majoritàriament amb esprai en tres façanes i a les quatre parets interiors del primer pis després de forçar el pany de la porta d'accés, informa el Govern.

L'atac a l'església romànica s'ha produït en esbotzar i trencar la porta d'accés al porxo ja que s'han arrencat les frontisses que la subjecten al mur, es detalla en un comunicat. El ministeri "condemna de forma contundent els atacs al patrimoni i demana a la ciutadania respecte per aques elements històrics" i apel·la a tota la població perquè contacti amb el departament de Cultura si troben algun desperfecte en el patrimoni històric andorrà. I destaca que es denunciaran els fets davant de la policia perquè es pugui identificar els responsables perquè assumeixin el cost de la reparació del desperfectes.

El departament de Patrimoni Cultural ha començat a treballar ja per arreglar els desperfectes provocats als monument, segons indica el Govern especificant que la porta de l'església ja està restablerta.

Danys a la porta del porxo de Sant Serni de Nagol

tracking