L'entrega de vacunes d'Espanya a Andorra arriba als tribunals

El ministeri del país veí considera confidencial el document que reclama un particular

Les 5.850 vacunes de Pfizer provinents d'Espanya ja són al paísSAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La venda de 13.500 vacunes contra la covid que Espanya va fer a Andorra ha arribat a la justícia. Una particular del país veí reclama el conveni de l'acord entre els dos governs i l'Agència espanyola del medicament i productes sanitaris del ministeri de Salut espanyol considera que es tracta d'un document confidencial i no d'informació pública, segons informa aquest matí el diari Confidencial Judicial.

Les autoritats sanitàries espanyoles han presentat un recurs contenciós-administratiu als jutjats de Madrid per evitar donar la informació detallada del conveni que demana el privat tal com fixa la resolució del Consell de transparència i bon govern veí. El particular va sol·licitar la documentació completa per la qual es van fer arribar vaccins per prevenir la covid del laboratori Biontech/Pfizer perquè el BOE només en va fer públic un estracte, segons exolica el mitjà espanyol. Les autoritats sanitàries veïnes només havien facilitat al privat la xifra de dosis lliurades al Principat, que es van xifrar en 13.650.

L'agència espanyola va rebutjar fer públic el conveni perquè va al·legar que divulgar tot el contingut de l'acord "pot vulnerar l'obligacióde secretrequerida en els processos de presa de decisió, i afectar al superior interés de protecció de les relacions exteriors" pel que en el conveni hi ha la intervenció d'un tercer país, segos recull la publicació espanyola.

tracking