x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tuirisme

Ple de públic per l'estrena de 'MUV'

El ministre Jordi Torres va confirmar que el 2023 el circ tornarà a Andorra, amb tota probabilitat al mateix emplaçament que enguany
Estrena del 'MUV' 7

Estrena del 'MUV'

El nou espectacle del Cirque du Soleil a Andorra es va estrenar ahir amb les grades plenes.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/07/2022 a les 11:01
El nou espectacle del Cirque du Soleil a Andorra es va estrenar ahir amb les grades plenes. MUV és la proposta que la companyia canadenca ha portat en la seva tornada al Principat després de la parada obligada per la pandèmia. Davant l’èxit del dia de l’estrena i les bones previsions pel que fa a la venda d’entrades durant tot el mes Jordi Torres, ministre de Turisme, va assegurar que “la nostra perspectiva és vendre al voltant de 100.000 entrades igual que l’any 2019”.

El contracte actual amb el Cirque du Soleil és de dos anys i garanteix que l’any que ve també es presenti un nou espectacle al país. Segons va declarar Torres, amb tota probabilitat es mantindrà el mateix emplaçament. Així i tot, pel que fa a possibles modificacions o fins i tot un possible enderrocament de l’antiga plaça de braus, Torres va comentar que “és possible que haguem de fer alguna adaptació més. Sabem que la senyora cònsol tindrà l’espai disponible i és probable que l’espai sigui el mateix l’any que ve”. Així i tot, el ministre de Turisme va comentar que els costos de l’enderrocament “no serien un problema”. Sobre el nou emplaçament del recinte del Cirque du Soleil, el seu director, Stéphane Lefabvre, va comentar que els sembla fantàstic i va assegurar que havia permès als seus equips creatius fer una feina encara millor atès que es van adaptar a noves circumstàncies.

Les incògnites amb el futur de la relació entre Andorra i el Cirque du Soleil es traslladen al 2024. No hi ha cap contracte firmat per tenir nous espectacles un cop acabi el projecte de l’any que ve. Així i tot, la intenció de mantenir el muntatge anual a Andorra és clara per a ambdues bandes. Stéphane Lefabvre va afirmar que “ens agradaria molt poder mantenir aquesta relació, que ja té 7 anys, i volem continuar oferint espectacles aquí”. Per part del Govern, Jordi Torres va explicar que tenen en compte les eleccions, que com a tard es convocaran pel març. Per aquesta raó el pla del ministeri de Turisme és començar a negociar un nou contracte un cop acabin les funcions d’aquest any i deixar les negociacions encarades perquè un cop entri el pròxim Govern pugui decidir si vol mantenir la relació o no.
 
TURISTES ATRETS PEL CIRC
Des d’Andorra Turisme asseguren que al voltant del 80% de les entrades que s’han venut per a l’espectacle del Cirque du Soleil han estat a persones de fora del país i que en alguns casos és l’incentiu que els ha fet decidir venir al Principat. Va ser el cas d’en Juan i la Pili, d’Igualada, que van venir a Andorra per primer cop per veure l’espectacle. “Sabíem que avui era l’estrena i ho hem aprofitat per passar el cap de setmana a Andorra”, va comentar la Pili. Alguns espectadors, com la Iurguita i en Domingo, de Girona, ho van aprofitar per a un paquet en un hotel que tenia la nit i les entrades per al Cirque per venir a visitar el país. L’espectacle va fer que dos visitants habituals com la Teresa i Xavi, de Cardedeu, es decidissin a venir. “Pugem a Andorra habitualment. El circ ha estat l’excusa per fer-ho aquest cap de setmana”, va afegir la Teresa.

En altres casos, els turistes que van anar a veure MUV el dia de l’estrena simplement ja sabien que serien al Principat i van decidir aprofitar l’ocasió. Va ser el cas de la Núria, de Manresa, que està passant una setmana amb les seves filles a Andorra per fer muntanya i va decidir aprofitar-ho per venir a veure l’espectacle, també el d’en Juan, que està al país visitant uns familiars amb la seva filla. “Vam venir el 2019 i ens ho vam passar molt bé, per això hem volgut repetir”, va explicar la Núria.
Etiquetes
  • #4 Plà de seguretat
    (03/07/22 15:05)

    Doncs a qui li correspongui que ho demani, com no estigui previst que hi hagi algun responsable per coordinar-lo si pasa algo pot ser un caos i una desgracia important. Tots els efectius al lloc haurien de saber que han de fer si pasa algun incident. (Incendi, estructura que es desplomi, foc, etc…) Recordeu lo que va passar al Madrid Arenas!!!!!!

    Respondre
  • #3 Ciutadana
    (03/07/22 12:33)

    Plà de seguretat va dir..
    L'empresa de seguretat cap ni una, ho dic perque ho sé. Es de supossar que té que haver sortida d'emergència o algun tipus d'evacuació prevista, però per si fos el cas, jo no ho provaría...

    Respondre
  • #2 Plà de seguretat
    (03/07/22 09:18)

    M'agradaria veure el plà de seguretat, si algú l'ha fet i qui l'ha signat. Quina capacitat hi ha? Sortides d'emergència? Escales??? Té alguna formació especifica el personal de l'empresa de seguretat?

    Respondre
  • #1 Juan
    (03/07/22 08:54)

    Vaig tenir la sort de ser-hi i tinc que dir que va ser un gran espectacle i l'escenari em va sorprende

    Respondre
4
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts