augmenta un 0,7% respecte al maig

Els combustibles i l'alimentació enfilen l'IPC interanual del juny al 7,3%

L’alça dels preus dels combustibles i dels aliments en general, causa de l’alta inflació

Un conductor posant gasolina al seu vehicle.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment del cost de la vida i la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania no es va aturar al juny i es manté la tendència dels darrers mesos respecte a l’increment de l’índex de preus al consum (IPC). Segons les dades que ahir es van fer públiques corresponents a la dada avançada del mes passat d’aquest indicador, els preus es van incrementar un 0,7% respecte al mes de maig. I és que l’IPC avançat s’ha situat en el 7,3%, set dècimes de variació per sobre del maig, quan va augmentar fins al 6,6%. L’increment dels productes d’alimentació i dels carburants és de nou el motiu que fa disparar la inflació, que el juny de l’any passat estava en el 2%. I un any abans, el 2020, estava en negatiu, en un 0,5%.

L’índex de preus al consum del juny d’Andorra està per sota del d’Espanya, que s’ha disparat fins al 10,2%, que representa una variació d’un punt i cinc dècimes en comparació amb el maig. I per sobre del de França, que, segons l’índex avançat, ha pujat fins al 5,8%, sis dècimes més que la xifra del maig.

Dada orientativa

Estadística, per la seva banda, precisa que l’indicador interanual avançat proporciona informació orientativa i pot no coincidir amb la dada definitiva de l’IPC, “ja que suposa un càlcul previ amb el 91% aproximat dels preus de juny entrats i que per les sèries no enquestades s’utilitza el preu del mes anterior”.

tracking