x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reflexions sobre el futur

Neix un moviment social i d'esquerres per recollir “els problemes reals”

Concòrdia fuig del “tacticisme”, preocupat per un creixement interessat en el totxo
El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat als estudis de Diari TV

El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat als estudis de Diari TV

El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat als estudis de Diari TV

Fernando Galindo
Actualitzada 01/07/2022 a les 12:26
Volen fugir de personalismes i d’etiquetes, de la política que avui en dia es fa a Andorra on es dona importància al com i no al què, on es treballa en l’estratègia per captar vots i s’obliden aviat els problemes de la gent. A grans trets, aquesta és la carta de presentació de Concòrdia –el nom no és definitiu–, el grup de reflexió amb vocació política que té prevista una presentació pública per recollir els neguits dels ciutadans i incorporar-los dins del seu ideari. I encara que fugen de personalisme, les cares més visibles són Cerni Cairat i Albert Gomà –Desperta Laurèdia–, i Cerni Escalé –ja exsecretari del comú d’Escaldes–.

Cairat va explicar ahir que el projecte no té res a veure amb Desperta Laurèdia i que vol presentar-se com una manera diferent de fer política i afrontar les necessitats del país. Avisen abans que els etiquetin que respecten l’ordre institucional i alhora escolten les demandes de la població –com l’avortament– i ideològicament se situen a l’esquerra.

Volen començar a créixer sense estridències i, conscients que plouran propostes de pactes, ara mateix no es plantegen aliances amb cap dels partits clàssics. És una aventura que comencen en solitari per la preocupació amb un creixement econòmic que consideren que no és l’adequat, una inversió estrangera obsessionada amb el totxo “i una gran preocupació per la fractura social cada cop més gran en aquesta Andorra”. Són clarament pessimistes amb l’ordenament del territori, amb el descontrol urbanístic i la destrucció del paisatge.

Les paraules de Cairat deixen clar l’esperit ecologista que hi ha darrere. El pas més important i proper és, de moment, la trobada amb la ciutadania “i després acabarem de concretar les nostres propostes”, va indicar ahir Cairat. “Des de l’andorranitat, reivindiquem els valors del poble de muntanya que som i el respecte a la natura”, va afegir. No ignoren que una part dels ciutadans no se senten identificats amb els actuals partits polítics “perquè se centren en el tacticisme, en l’estratègia, els pactes, i nosaltres volem treballar en les qüestions que afecten la població”, perquè Andorra tingui un futur que “ara no veiem”.

Són conscients que se’ls voldra etiquetar d’extremistes, d’esquerra amb connotacions negatives. “Potser cal renovar la política que s’està fent”, va rematar.
Etiquetes
Veure’n més
53
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts