x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sessió ordinària

El Consell encomana al Govern ampliar el règim del tercer pagador

En proves diagnòstiques, radiològiques i de productes farmacèutics amb recepta
Sessió del Consell General.

Sessió del Consell General.

Sessió del Consell General.

ARXIU
Actualitzada 01/07/2022 a les 12:25
El Govern té un termini de dos mesos per ampliar el règim del tercer pagador a les proves diagnòstiques, radiològiques i de productes farmacèutics amb recepta, així com les visites de metges especialistes derivades pel metge referent. Així li ho ha encomanat el Consell General després que ahir en sessió ordinària el parlament votés per assentiment a favor de la proposta d’acord en aquest sentit presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El president del grup parlamentari promotor de la iniciativa, Pere López, va recordar en la seva intervenció que “el tercer pagador no és una gratuïtat”, sinó que permet que l’usuari no hagi d’avançar els diners, i va indicar que amb aquest acord el que es vol evitar és que “moltes persones que no poden avançar 200, 300 o 400 euros deixin de rebre tractament o fer-se proves mèdiques”.

“No poder realitzar unes analítiques o una prova o no poder adquirir un medicament per insuficiència de recursos o per qualsevol altra raó econòmica no és només una situació que cal considerar inadmissible en un país com el nostre, sinó que alhora és una circumstància contrària a l’establert a la nostra Constitució”, va dir el socialdemòcrata.

Pròrroga al Govern
La sessió ordinària es va iniciar amb el llum verd del Consell a prorrogar durant dos mesos més la facultat del Govern per establir les restriccions i mesures per lluitar contra la pandèmia de covid-19. Només hi va votar en contra la consellera no adscrita Carine Montaner en considerar que són “mesures restrictives que van contra la llibertat de les persones” i les “infantilitzen”.


+

Economia circular

L’arc parlamentari va aprovar el projecte de llei d’economia circular que va defensar a la tribuna la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.


Actius digitals

La proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain, aprovada amb els vots contraris del PS, va ser un dels pocs punts de l’ordre del dia que van generar debat. Es van enfrontar Carles Naudi, de CC, i Joaquim Miró, del PS.

Accidents aeris
Aprovada la ratificació de l’acord entre els governs d’Andorra i França relatiu a l’aviació civil i a les investigacions sobre els accidents i els incidents de les aeronaus civils sobrevinguts a l’espai aeri o en el territori del Principat.


Dades personals
Aprovat el protocol d’esmena del conveni per a la protecció de les persones respecte del processament automatitzat de les dades de caràcter personal signat el gener del 2019.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts