Monuments

Visita als treballs de reconstrucció de Sant Vicenç d'Enclar

L'obra del campanar està en la fase final i també s'està col·locant el paviment original a l'interior de la nau

Les obres del campanar de Sant Vicenç d'Enclar estan en la fase finalSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres del Consell Assessor del Patrimoni Cultural encapçalats per la ministra Sílvia Riva han visitat avui les obres de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç per copsar l'estat actual de la fase final dels treballs que van començar a l'abril, segons informa el Govern en un comunicat. Les tasques es centren en el muntatge del campanar utilitzant la tècnica tradicional de col·locar les pedres originals i relligar-les amb morter de calç.

L'executiu destaca que les més de 450 pedres identificades durant el desenrunament estan sent restituïdes "a partir de la tècnica inèdita i fotografia 3D utilitzada en el projecte". Els treballs inclouen l'adequació de l'interior de la nau on es col·loca el paviment original i es senyalitzarà l'espai exterior i es millorarà la il·luminació. La visita d'obra s'ha fet guiats amb les explicacions de l'equip d'arquitectes dirigit per Axel Letellier, Lluis Gimjaume, Andreu Canut i especialistes com Carles Brull i Gerard Veciana que són els encarregats de la reconstrucció del campanar.

Els membres del consell de patrimoni han repassat en la trobada d'avui l'inici dels treballs d'avaluació de la llei del patrimoni i l'estat general del patrimoni, que es fa periòdicament.

tracking