possible cas detectat

Aïllada a casa la persona amb sospita de contagi de verola del mico

El pacient ha estat traslladat des de l'hospital al domicili perquè no presenta gravetat

La persona sospitosa de contagi està aïllada a l'hospital.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La persona que estava aïllada a l'hospital per la sospita que podia patir verola del mico ha estat traslladada a casa ja que l'estat de salut no presenta gravetat, segons ha informat el Govern. El resultat de les proves enviades al laboratori de referència per confirmar la infecció es preveu que es conegui demà.

El ministre portaveu, Eric Jover, va explicar ahir que “s’han posat en marxa els protocols d’aïllament”, així com que “s’ha activat el procés d’enquesta epidemiològica per poder avaluar si hi ha contactes propers a aquesta persona”. Segons el ministre, la persona aïllada ha estat en contacte amb cas positiu fora d’Andorra. En aquest sentit, Jover va detallar que aquesta malaltia “té un caràcter infecciós molt més moderat” i que requereix mantenir un contacte important per contagiar-se. “Les dades que tenim d’expansió són relativament limitades”, va remarcar el portaveu del Govern.

Més lleu que la Covid

El ministre va voler enviar un missatge de tranquil·litat recordant que “aquesta malaltia presenta formes molt més lleus que la covid en les seves primeres fases”. De fet, Jover va assenyalar que la persona en qüestió es troba ingressada a urgències del centre sanitari pel protocol d’aïllament i no pas per la gravetat de la malaltia. Amb relació al procés a seguir, el ministre va remarcar que “com en la majoria de casuístiques” el que cal fer és “dirigir-se al professional sanitari” per analitzar si els símptomes poden ser compatibles amb la malaltia. A més, Jover va destacar que “amb la verola del mico ja fa unes quantes setmanes que està apareixent aquesta malaltia en altres països i Salut ja ha elaborat els protocols i ja tenim totes les eines a punt per si fos necessari activar els plans”. Ara per ara, el protocol passa per un aïllament de l’infectat i un rastreig dels possibles contactes per reduir la interacció social. Cal destacar que la verola del mico és una zoonosi (una malaltia que es transmet d’animals a éssers humans) i que provoca símptomes similars a la verola (erradicada el 1980), però menys greus. Entre d’altres, els símptomes més destacats són la febre, el mal de cap, els dolors musculars, així com una erupció a la pell. Aquest nou brot ha portat aquesta malaltia “a latituds on fins ara no apareixia”, va explicar Jover. Fins ara s’han detectat més de 4.100 casos a Europa.

tracking