Les fonts de llum costaran 4 milions

La segona fase d’obres de la zona de la plaça de la Rotonda durarà nou mesos

Les fonts de llum costaran 4 milionsCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella inicia la segona fase de les obres d’embelliment de la plaça de la Rotonda i del passeig del riu fins al pont de París. Els treballs finalment tindran un cost de quatre milions d’euros i no de 4,5 milions, que és la xifra que el comú havia anunciat inicialment. Aquesta rebaixa s’explica per la reducció del nobre de balcons trepitjables que s’havien de construir a la zona per permetre que els ciutadans s’acostin al riu. N’hi haurà quatre de trepitjables –el projecte inicial en preveia vuit–, mentre que els altres quatre s’han mantingut, però no seran trepitjables. Pel que fa a la il·luminació, també ha suposat una rebaixa del preu final, ja que s’ha adjudicat un altre sistema lumínic més econòmic.

Ho va explicar ahir a la tarda la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va assenyalar que es tracta d’una de les fases més importants d’aquest projecte perquè “inclou les fonts, que entenem que donaran un atractiu més a la zona comercial d’Andorra la Vella i del país”. Marsol va emfasitzar que l’espai inclourà un espectacle de so i llums que “anirà canviant en funció de les activitats que es facin i de l’època de l’any”, tot i que habitualment es mantindran en una mateixa posició.

Les obres tindran una durada aproximada de nou mesos, però la cònsol va destacar que no tindran una gran afectació en la vida quotidiana dels ciutadans, atès que “es podrà transitar per la zona sense cap problema”. La mandatària va assenyalar que els treballs han començat més tard per assegurar-se que “tindríem tot el material”.

Marsol va destacar que cal “aportar nous atractius perquè el turista tingui una referència més per visitar Andorra la Vella i sobretot per atansar-se al centre comercial”.

4.000 Al multifuncional

Pel que fa al projecte de l’edifici multifuncional, l’arquitecte de l’Estadi Comunal, Pere Cervós, va assenyalar que en l’estudi del projecte de l’estadi es va concretar que hi cabria un multifuncional de 4.000 persones. Si cap o no a la zona actual de l’Estadi Comunal dependrà de la capacitat que l’executiu vulgui que tingui l’equipament, va afirmar l’arquitecte. “El gran problema que té aquest espai és la carretera que té al costat i com fem l’obra per no tallar la carretera”, va assenyalar Cervós.

MÀQUINES QUE COMPENSIN RECICLAR, LA IDEA MÉS VOTADA

Instal·lar màquines que recompensin per reciclar. Aquesta és la proposta més votada en la darrera edició dels pressupostos participatius. El projecte es desenvoluparà amb una partida del pressupost del 2022 reservada als resultats d’aquest procés participatiu de 200.000 euros. De l’1 al 19 de juny els majors de 16 anys censats a la parròquia va poder votar entre les 14 propostes finalistes. La proposta guanyadora va obtenir 431 vots. Un total de 688 veïns, el 3,27% de les persones amb dret a vot, van fer arribar les seves preferències i van emetre un total de 1.656 vots (cada persona podia seleccionar fins a tres propostes) a través del portal decidim.andorralavella.ad o en els punts de votació telemàtica habilitats al punt d’informació de la gent gran, l’oficina de l’espai ciutadà i l’oficina de tràmits de Santa Coloma.

Simulació de les fonts de llum.

tracking