x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mercat de l'habitatge

Govern avalarà lloguers assequibles

L’executiu buscarà propietaris que s’avinguin a reduir el preu dels arrendaments a canvi de garantir els pagaments i el manteniment de l’habitatge
El Govern va aprovar ahir el nou reglament per als pisos de protecció oficial.

El Govern va aprovar ahir el nou reglament per als pisos de protecció oficial.

El Govern va aprovar ahir el nou reglament per als pisos de protecció oficial.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/06/2022 a les 11:01
“El Govern no anirà a preu de mercat”, va assegurar ahir el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, amb relació a les mesures anunciades la setmana passada per combatre la problemàtica de l’habitatge al país. En concret, Filloy feia referència al crèdit extraordinari de 19 milions d’euros que ha de servir per comprar o llogar pisos buits per després situar-los a preu assequible. En aquest sentit, Filloy va explicar que el mètode que farà servir l’executiu “no ens l’inventem”, sinó que és “l’administració qui llançarà una oferta pública de licitació d’un producte concret”. D’aquesta manera, “és el Govern qui marca el preu del lloguer”, va remarcar el titular de la cartera d’Habitatge. Així, el que busca l’executiu són propietaris que estiguin disposats a rebaixar les pretensions o que fins ara no s’haguessin decidit a posar la propietat al mercat, amb la contrapartida que serà el Govern qui garantirà no tan sols els pagaments de les mensualitats, sinó que també es farà càrrec del manteniment de l’habitatge. “Es fa una demanda pública i són els particulars els que s’apropen a l’administració”, va assenyalar Filloy, que va insistir que “el que garanteix el Govern és una estabilitat de 15 o 20 anys als propietaris no només dels lloguers, sinó que també és el Govern qui garanteix el manteniment”.

Pendents de les ofertes
Tot i que la setmana passada el ministre de Finances, Eric Jover, va afirmar que la intenció de l’executiu era aplicar algunes d’aquestes mesures en el menor termini possible, el ministre de Territori i Habitatge no va voler donar dates de quan es començaran a fer aquestes adquisicions. “Ara per ara no li sé dir, tot just hem començat a treballar en els requisits que es demanaran”, va defensar Filloy, que també va apuntar les possibles reformes que s’hagin de fer per habilitar alguns pisos.

Tanmateix, el ministre sí que va voler remarcar que “el crèdit extraordinari era el primer pas” per poder seguir “aplicant les bases de les polítiques d’habitatge; un problema que sabem que no solucionarem aquesta legislatura”, va afirmar. Filloy sí que va remarcar que “la orientació del Govern ha estat molt clara en aquesta matèria durant la legislatura i no hem de deixar de fer passos per estabilitzar la situació”. “Hem iniciat un camí per dotar-nos de recursos habitacionals per donar resposta a la necessitat de la ciutadania”, va sentenciar el ministre.
 
NOU REGLAMENT PER ALS PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL
El Govern va aprovar ahir el nou reglament que “regula les condicions d’accés i de selecció de les persones beneficiàries dels habitatges de protecció pública”. Entre d’altres qüestions, el document estableix que els sol·licitants d’un pis de protecció oficial, aquells que estan destinats a persones en una situació d’exclusió social o amb alguna dependència, hauran de tenir una residència “legal, efectiva i permanent a Andorra durant un mínim de cinc anys”, així com tenir una font d’ingressos que no superi el LECS personal o familiar. A més, també s’haurà d’acreditar la necessitat d’un habitatge, un procés que inclou el fet de no tenir un pis, no disposar d’un habitatge adequat o no tenir accés a un habitatge de preu assequible (destinar-hi més del 35% dels ingressos).


D’altra banda, es constitueix la creació d’un registre de sol·licitants que, si bé en un primer moment ha de servir per atorgar els 21 pisos de protecció oficial de l’edifici Armor, també ha de servir per “conèixer la demanda existent” de persones que requereixen ajuda, va remarcar el ministre Víctor Filloy. “El volum de les necessitat ens les donarà el registre”, va especificar el titular de Territori i Habitatge. També cal destacar que aquest reglament inclou el denominat programa Primer la llar, el qual està pensat per dur a terme una intervenció social de manera que “a més de la gestió econòmica, s’hi afegeix una gestió social mitjançant una intervenció socioeducativa intensa”, va assenyalar el ministre. “El que fem és posar l’habitatge al centre i entendre’l com un recurs per a la integració en la vida comunitària”, va remarcar Filloy.
Etiquetes
Veure’n més
35
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts