Els positius de covid augmenten a 403

El Govern demana "sentit comú" per evitar efectes greus de la infecció en persones vulnerables

Proves a l'stop lab del passatge d'EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contagis de covid han registrat un increment important en l'última setmana "tot i que mantenim la pressió sanitària baixa" ja que els quatre ingressats a planta que hi havia dimecres passat s'han reduït a una persona, segons ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, aquesta tarda. Els positius dels últims set dies han pujat a 403, que deixen 44.177 infeccions des de l'inici de la pandèmia, i eleven els casos actius a 576, 147 més que els notificats dimecres passat. Les altes de l'última setmana han estat 256 que situen el total de recuperacions de la infecció en 43.448.

El ministre ha recalcat que l'impacte sanitari "és molt moderat" però que per l'increment de positius de covid el Govern considera necessari recordar que s'ha d'aplicar "el sentit comú en el cas de persones vulnerables i amb fragilitat" i en segons quins espais i aglomeracions que continuïn portant la mascareta per protegir-se. Jover ha assenyalat que és possible estar sense restriccions socials per la bona situació sanitària amb la covid però ha remarcat que "hi ha un repunt" de la transmissió del virus a tots els països i la variant actual "és molt contagiosa però poc agressiva".

Quarta dosi

Jover ha exposat que el Govern està avaluant els diferents criteris que s'estan estudiant a diferents països per decidir si és necessària una quarta dosi de vacuna contra la covid. I ha enumerat que es parla de posar-la de manera generalitzada, d'administrar-la de cara a la tardor o que sigui només per a col·lectius de risc i que el ministeri de Salut "està analitzant les dades per saber quina és la millor decisió".

El ministre ha incidit que com ha succeït durant la tota la pandèmia s'adoptaran mesures en funció de la incidència de la covid. I ha indicat que el virus està circulant però amb una variant de baixa agressivitat i que no es descarta si serà necessari tornar a portar mascareta en alguns espais però que ara "la pressió sanitària no fa que ens estem plantejant tornar a imposar obligacions".

tracking