AFERS SOCIALS

Dues fundacions catalanes gestionaran el centre d'educació de joves

En un inici el CREI disposarà de vuit places residencials i cinc diürnes

La ministra Judith Pallarés durant la visita al Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI)

Visita al Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu ha aprovat l'adjudicació de la gestió del futurCentre d'Educació Intensiva (CREI) que ha recagiut sobrela Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per la Fundació Mercè Fontanilles i la Fundació Resilis. Així ho ha notificat elministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. En aquest sentit, Jover ha destacat que aquestes dues empreses catalanes tenen "una llarga experiència amb programes i serveiscentrats en l’atenció especialitzada de la infància, l’adolescència i la joventut, un element que ens dona garanties".

Un cop feta l'adjudicació, Afers Socials i l'UTE tenen un termini de 30 dies per formalitzar el contracte de concessió on s'indicarà la data d'inici dels serveis al centre amb un període d'adaptació de dos mesos. Jover ha indicat que es preveu que a l'agost el centre pugui estar en funcionament. La durada del contracte és de cinc anys, prorrogable per tres períodes de tres anys.

El CREI, ubicat a l’antiga residència Solà d'Enclar d’Andorra la Vella, comptarà amb un servei d’acolliment residencial i un servei d’atenció diürna. El ministre ha assenyalat que la capacitat serà de 19 places residencials i 16 diürnes, tot i que en un inici es disposaran vuit residencials i cinc diürnes i s'anirà ampliant segons les necessitats. El cost econòmic del centre, segons ha informat el portaveu de l'executiu, serà d'entre 800.000-900.000 euros l'any, però dependrà de les persones que acabin utilitzant el servei.

Les derivacions al servei residencial, per a adolescents de 12 a 18 anys que presentin alteracions de conducta recurrents o addiccions, seran a través del batlle competent en jurisdicció de menors. Pel que fa a les derivacions al servei diürn, per joves d’entre 18 i 21 anys, serà a través de la Comissió d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat. Així mateix, el ministeri podrà realitzar inspeccions perfer el seguiment del funcionament del servei, i podrà demanar a l’empresa adjudicatària tota aquella informació que consideri oportuna. De fet, segons està establert al plec de bases de la concessió, es preveu una fase de valoració que s’iniciarà el dia de l’inici de la prestació dels serveis amb una durada d’un any. En aquest sentit, es crea una comissió de seguiment formada per representants dels ministeris d’Afers Socials, Joventut i Igualtat; Salut; i Educació i Ensenyament Superior, per analitzar el funcionament del centre.

El CREI comptarà ambun director, dues professors, set educadors socials, 6 auxiliars d’educació, 1 psicòleg , 1 persona d’administració, 3 persones de serveis (cuina i neteja), així com personal de seguretat les 24 hores i els 365 dies l’any. També, a mitja jornada, hi treballarà un professional de la psiquiatria i un infermer.

Afers Socials atorga 37.922 euros a entitats del país

L'executiu ha aprovat l'adjudicació de les subvencions del 2022 per aprojectes i activitats de l’àmbit social a entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes al Principat, segons ha informat el ministre Jover aquest dimecres. Així, s'ha atorgat subvencions a Autea, un total de 13.143,38 euros, Icap Teràpia 4.702,50 euros, Associació Marc G.G 2.439,00 euros, Trana 2.362,50 euros, Creu Roja 12.375,00 euros i Projecte Vida 2.899,86 euros.

tracking