RELACIONS BILATERALS

Trobada per tractar les relacions entre Andorra i la Santa Seu

Monsenyor Bernardito Cleopas Auza s'ha interessat per l'acollida de les persones refugiades

Xavier Espot, i el nunci apostòlic de la Santa Seu a Andorra, Monsenyor Bernardito Cleopas AuzaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, s'ha trobat aquest dimarts amb el nunci apostòlic de la Santa Seu a Andorra, Monsenyor Bernardito Cleopas Auza, per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals entre Andorra i la Santa Seu segons informa l'executiu en un comunicat. Així, la reunió s'ha dut a terme després que Xavier Espot assistís ahir, a Madrid, a la recepció amb motiu del 10è aniversari del Pontificat del Papa Francesc.

Durant la trobada entre Espot i el nuncli apostòlic han tractat l'actualitat política i socioeconòmica i l’afectació internacional que està tenint el conflicte a Ucraïna després de la crisi sanitària. També han abordat la cooperació entre Andorra i la Santa Seu en diferents àmbits com la transició energètica, el repte de la sostenibilitat i l'aposta per la innovació i el desenvolupament sostenible. En aquest sentit, tots dos han coincidit en el rol d'exemplaritat que han de tenir els petits Estats davant els reptes globals i comuns i en especial en la lluita contra el canvi climàtic.

Govern destaca queMonsenyor Bernardito Cleopas Auza s'ha interessat pel desplegament realitzat a Andorra per gestionar l'acollida de les persones refugiades provinents dels conflictes de Síria i Ucraïa i Espot ha exposat la col·laboració que s'està duent a terme amb la Comunitat de Sant'Egidio i amb Acnur.

D'altra banda, Espot li ha reiterat la invitació perquè el cardenal Pietro Parolín, secretari d’Estat de la Santa Seu, pugui visitar Andorra. Aquesta tarda Espot i Vilarrubla es trobaran amb estudiants i residents andorrans a Madrid.

tracking