TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

IGUALTAT

Mélenchon demana a Macron que es posicioni sobre l'avortament a Andorra

El rival del copríncep francès li exigeix que es mobilitzi a favor d'aquest dret al Principat

Manifestació pro avortamentDiari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de la coalició d'esquerres en leslegislativesfranceses i el candidat rival de Macron, Jean-Luc Mélenchon, ha demanat al copríncep i president actual de França, Emmanuel Macron, que es mobilitzi i es posicioni sobre l'avortament a Andorra, segons informen mitjans estrangers. La petició ve després que la Nova Unió Popular Ecologista i Social (Nupes), el partit que lideraMélenchon, presentés aquest dilluns 27 de juny, un text a l'Assemblea Nacional per incloure el dret a l'avortament a la Constitució francesa i la revocació del dret a l'avortament decidida pel Tribunal Suprem dels Estats Units. En aquest sentit, davant del bloqueig que el Principat viu envers aquesta decisió i donat que el copríncep episcopal i bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, va afirmar queabdicariasi es despenalitzava l'avortament al país,Mélenchonafirma que el president francès "ha d'establir el dret a l'avortament al seu principat on es reprimeix l'avortament". L'insta a fer-ho o bé a "renunciar a aquest costum arcaic i indigne d'un republicà electe" fent referènciaal seu càrrecde copríncep.

Així mateix, associacions andorranes com Stop Violències i franceses demanen al copríncep Emmanuel Macron que es posicioni i es mobilitzi sobre l'avortament a Andorra.

tracking