HABITATGE

Govern crea un registre per als sol·licitants dels 21 pisos de protecció pública

El reglament inclou un model d’intervenció social que busca "situar l’habitatge al centre" per a sortir de situacions d’exclusió social

El ministre Filloy a la presentació del reglament d'habitatges de protecció públicaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern crearà a partir de l’1 de juliol un registre de sol·licitants per als 21 pisos de l’edifici ARMOR que es destinaran a protecció pública. En concret, el registra servirà per “conéixer la demanda existent” ha assegurat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

A més, l’executiu també ha creat el reglament que “regula les condicions d’accés i de selecció de les persones beneficiàres dels habitatges de protecció pública”, ha explicat Filloy. En aquest sentit, s’estableix que les persones que puguin optar a aquests pisos de protecció pública, és a dir els que es destinen a persones en risc d’exclusió social, hagin de tenir una residència “legal, efectiva i permanent a Andorra durant un mínim de cinc anys”, així com tenir una font d’ingressos que no superir el LECS personal o familiar, entre d’altres requisits.

D’altra banda, aquest reglament també inclou el denominat programa “Primer la llar”, el qual està pensat dur a terme una intervenció social de manera que “a més de la gestió econòmica, s’hi afageix una gestió social mitjançant una intervenció socioeducativa intensa”, ha senyalat el ministre. “El que fem és posar l’habitatge al centre i entendre’l com un recurs per a la integració de la persona o família en la vida comunitària”, ha remarcat Filloy.

Pel que fa al crèdit extraordinari demanat la setmana passada per a la compra o lloguer d’habitatges buits, ha senyalat que l’executiu “no anirà a preu de mercat”, sinó que el que es durà a terme és “una oferta pública de licitació d’un producte en concret” on el preu estarà marcat per l’administració. “Són els particulars els que s’apropen a l’Administració; garantim una estabilitat de 15 o 20 anys, durant els quals també ens fem càrrec del manteniment del pis”.

tracking