TECNOLOGIA

Dos milions en crèdits i 287 mil euros en subvencions per la digitalització empresarial

El Programa de Digitalització d'Empreses vol estimular-les a avançar en la digitalització a través d'assessorament i ajudes

Presentació a la premsa del Programa Digitalització EmpresaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Programa de Digitalització d'Empreses (PDE) aprovat el passat dimecres, té l'objectiu d'impulsar la digitalització a les empreses andorranes a través d'assessoraments, subvencions i d'avals, segons informa l'executiu en un comunicat. Així ho han explicat els secretaris d'Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics,CésarMarquina, de Diversificació Econòmica i Innovació, MarcGalabert, i Afers Financers Internacionals, MarcBallestà, aquest dilluns. El decret contempla un total de 287 mil euros per a subvencions directes i 1,7 milions d'euros destinats a crèdits per executar els projectes de digitalització.

En aquest sentit,Marquinahaexplicatque elPDEha d'estimular el sector empresarial a avançar en la digitalització oferint-los l'assessorament necessari així com ajuts i finançament per completar aquest procés. Per això, les empreses que participinen elprograma, podran implementar solucions digitals i desenvolupar projectes de transformació, estimulant la seva competitivitat i la productivitat.

Així mateix, elPDEdona accés a les empreses a una plataforma d'assessorament digital desplegada amb el suport d'Andorra Digital, AndorraBusinessi la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra on les empreses podran realitzar una autodiagnosi del seu nivell de maduresa digital, que els servirà per a conèixer els principals àmbits d'oportunitat i obtindran recomanacions per als seus projectes de digitalització. Amb les subvencions atorgades per Govern, les empreses que hagin assolitaquesta diagnosi, podran accedir a un assessorament digital personalitzat que els permetrà orientar-se a solucions digitals adequades per a cada sector, segons destaca Govern.Galabert, ha exposat que l'Executiu oferirà subvencions per un valor d'entre el 40 i el 75% del valor de l'import dels assessoraments, segons la tipologia d'empresa.

El servei d'assessorament personalitzat prestat per empreses prèviament homologades per Andorra Digital esdevé un servei de consultoria digital i d'orientació de solucions digitals, definit un pla de transformació digital adequat a cada cas, detallant el calendari d'implementació, els responsables de cada projecte i els principals indicadors a mesurar per tal de garantir un desplegament correcte.

Per això, per poder implementar les solucions definides en el full de ruta, es posarà a disposició finançament a través del programa d'avals. Com ha exposatBallestà, aquests crèdits, avalats pel Govern, oferiran la possibilitat d'obtenir un finançament amb un tipus d'interès del 0,95%. Les subvencions i línies de crèdit s'activaran al setembre.

tracking