final de les ofertes

Els preus dels vols van augmentar en un 8,5% el primer trimestre de l'any

Passatgers a l'aeroport de Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus del transport aeri de passatgers van pujar un 8,5% el primer trimestre respecte al mateix període del 2021, registrant així el repunt interanual més gran des del primer trimestre del 2009, segons ha informat aquest l'Institut Nacional d'Estadística (INE) d’Espanya.

De les quinze activitats del sector serveis per a les quals l'INE calcula índexs de preus, dues van retallar la taxa de variació interanual el primer trimestre i tretze la van augmentar.

Al costat dels ascensos interanuals, sobresurt el transport aeri de passatgers, amb una variació dels preus del 8,5%, gairebé 2,5 punts per sobre de la del trimestre anterior.

La pujada del preu dels carburants fins a límits històrics ha fet que aquest segment del mercat aeri, que havia anat menjant terreny a preus inigualables, ja no tingui tant de marge de maniobra per abaixar els preus dels seus bitllets.

És més, ja fa uns quants anys que dona avisos del seu desgast cobrant per coses que abans no feia. Per això, es podria dir que es torna a l'antic règim del viatger: si es vol viatjar amb avió, cal rascar-se la butxaca.

Així, la inflació i, en aquest cas, la pujada històrica del preu dels carburants, ha disparat els vols tant al sector low cost com al tradicional, tot i que es nota molt més en l'increment del primer. Tant és així que es van arribar a trobar vols a les mateixes dates més cars a Ryanair que a Iberia, per exemple.

tracking