resposta al president de liberals

El grup liberal titlla d'incoherent Gallardo per demanar que tornin els escons

Recorden que quan es va canviar el reglament del Consell no va demanar canvis

Militants saludant-se abans del congrés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers que integren el grup parlamentari liberal –ja totalment deslligat del partit– han repost de forma rotunda a qui encara ostenta la presidència de Liberals, Jordi Gallardo, pel que fa al debat sobre si han de tornar o no els escons. Aquesta és una discussió permanent cada cop que hi ha una dimissió o escissió, però rarament l’escó queda buit. Fonts dels consellers van contestar amb contundència Gallardo i li van recordar que va tenir l’oportunitat de proposar una reforma i no ho va fer: “Li agradi o no a Gallardo, els escons són personals i intransferibles, i sent ell conseller general es va reformar el Reglament del Consell General i va estar d’acord amb tot, no va proposar res referent a la propietat dels escons”.

Aquesta és la resposta, concisa però clara, dels seus excompanys a unes manifestacions que el ministre d’Economia va fer el passat 22 de juny coincidint amb el congrés extraordinari de Liberals, que va servir per recompondre l’executiva nacional amb la majoria de càrrecs electes ja desmarcats de la línia oficialista i més conservadora. “L’escó no el puc tornar a ningú, com a molt el puc deixar, però és meu”, van inisitir les fonts al seu expresident de partit, a qui van convidar a intentar una modificació del reglament del Consell General. Per això van considerar que Gallardo “ara com a mínim mostra una certa incoherència perquè quan va tenir l’oportunitat de fer canvis va optar per callar”.

El futur cap de llista, Josep Maria Cabanes, i la secretaria general, Maribel Lafoz, també es van referir a aquesta qüestió, però de manera diferent a com es va expressar el president. Per a tots dos, a aquestes alçades de la legislatura no és necessari començar a discutir sobre la paternitat dels escons ni activar accions legals. Ja quasi en precampanya i amb les eleccions a la vista, Cabanes i Lafoz van preferir deixar-ho estar i centrar-se a mantenir unit el partit i evitar les baixes. Un dels punts centrals serà la política de pactes, tenint en compte que, noms a banda, hi ha dues tendències considerades liberals però molt allunyades.

tracking