x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
addiccions

El consum diari d'alcohol i tabac disminueix lleument en una dècada

Per contra, la ingesta d’alcohol setmanal creix tres punts en comparació amb el 2007
Una persona fumant al carrer.

Una persona fumant al carrer.

Una persona fumant al carrer.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/06/2022 a les 12:07
Els consumidors diaris d’alcohol i tabac s’han tornat més responsables amb el pas dels anys. Així ho demostren les dades facilitades per l’Observatori d’Andorra Recerca+Innovació. Concretament, i agafant com a marc comparatiu l’actualitat i l’escenari de fa una dècada, la quantitat de fumadors diaris ha disminuït quatre punts a Andorra (d’un 31 a un 27%) mentre que també s’ha detectat que la quantitat de persones que beuen begudes alcohòliques diàriament s’ha reduït tres punts (d’un 15,8 a un 12,5%). Per altra banda, les xifres també demostren un escenari positiu quant als ciutadans que asseguren no haver fumat mai, ja que, en un període de 10 anys, aquest sector de població ha augmentat cinc punts (d’un 40 a un 45%). Per contra, ha augmentat el percentatge d’aquells que fan un consum setmanal d’alcohol amb deu punts, del 18,8% al 2007 a 28,9% actualment.

Aquesta comparativa s’ha pogut dur a terme a partir d’una enquesta que s’ha dut a terme actualment a la població amb dades facilitades per 753 persones d’Andorra d’edats i nacionalitats diverses. Pel que fa als resultats en el cas concret del tabac, un 45% dels enquestats diuen que no han fumat mai, un 22% havien fumat anteriorment però ara no fumen i un 33% es consideren fumadors (27,6% fumadors habituals i un 6% fumadors ocasionals). Quant a la proporció per gènere, el percentatge és més elevat en homes (un 32% fumen cada dia i un 8% ocasionalment) que entre les dones (un 23% fumen diàriament i un 3% ocasionalment. Quant a l’edat, els joves de 18 a 29 anys són els que diuen amb major proporció que fumen (un 32% cada dia i un 17% de tant en tant).

Pel que fa als resultat de l’enquesta en l’àmbit de l’alcohol –tot i que les dades no recullen la quantitat d’alcohol que es consumeix en cada ocasió–, queda reflectit que a part del 12,5% ja citat dels enquestats que diuen que consumeixen alguna beguda amb alcohol cada dia o gairebé cada dia, un 6,6% afirma beure tres o quarte cops a la setmana, un 22% una o dues vegades a la setmana, un 20,5% entre una i tres vegades al mes i un 12% menys d’una vegada al mes, mentre que un 26% assegura que mai consumeix begudes amb alcohol.
 
ANDORRA, PER SOBRE LA MITJANA EUROPEA
Segons dades del 2020, un 23% de la població major de 15 anys són fumadors als països de la Unió Europea, mentre que a Andorra el percentatge se situa al 33%. Pel que fa als no fumadors, el percentatge de la població europea ascendeix al 55% i a Andorra al 45%. Quant als exfumadors, el percentatge és el mateix en els dos casos, un 22%.


Pel que fa al consum d’alcohol, al 2019 un 8,4% de la població major de 15 anys consumia alcohol diàriament, mentre que a Andorra aquest percentatge assoleix el 12,5%. El país on més percentatge de persones enquestades que beuen begudes amb alcohol diàriament és Portugal (20,7%), seguit d’Espanya (13%) i Itàlia (12).
Etiquetes
  • #1 l'Observatori
    (27/06/22 07:11)

    Preocupant que l'Estat base la seva economia en impostos sobre un verí legalitzat.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts