x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Aplicatiu per certificar l'energia d'origen 100% renovable

FEDA participa en l'emissió dels certificats de garanties d'origen amb els segells 'Llum verda'
Presentació dels certificats d'energia 100% renovable

Presentació dels certificats d'energia 100% renovable

Presentació dels certificats d'energia 100% renovable

SFGA/CEsteve
Actualitzada 27/06/2022 a les 13:31
L'executiu ha posat en marxa una nova eina que permet certificar l'energia d'origen 100% renovable i de cogeneració d'alta eficiència. Així ho ha presentat aquest dilluns la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel, segons informa el Govern en un comunicat. En aquest sentit, el nou aplicatiu és un instrument que permet als grans i petits productors del país certificar que l'energia que produeixen o que importen, en cas que ho sigui, és d'origen renovable. La certificació que emet el ministeri, a través de l'OECC, és una garantia per a la posterior comercialització dels segells que configuren el mercat de certificació.

D'aquesta manera, segons assenyala Govern, el productor pot decidir posar a la venda els certificats per així tenir un nou ingrés pel qual motivar i incrementar la seva instal·lació i el comprador s'implica amb la generació d'energia renovable i de fonts no contaminants. 

Amb la ministra i el director també ha comparegut el director general de FEDA, Albert Moles que ha explicat com la parapública, en tant que principal productora d'energia renovable del país, participa en l'emissió dels certificats de garanties d'origen. Així, segons destaca Govern, ha presentat els segells 'Llum verda' que ha creat l'entitat per comercialitzar la certificació del 100% de l'energia que consumeixen les empreses. Amb ells, FEDA vol impulsar les empreses perquè s'impliquin en la transició energètica. Per això, ha fixat un preu de 2€/MWh per als certificats.

Les empreses que certifiquin el 100% de l'energia renovable, se'ls donarà el segell que les distingirà i altres elements comunicatius per mostrar la seva implicació. Per la seva banda, Moles ha asseguretat que la voluntat és continuar incrementant l'energia de fonts renovables de FEDA que ara disposa de la produïda a la central hidroelèctrica i també de la importada de fons renovables de Franaça i Espanya.
  • #1 Nagol
    (27/06/22 17:37)

    Ja n'hi ha prou !!!!! Cogeneració amb Gas Natural ni ecològic ni sostenible, sous uns poca soltes 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts