Reunió del patronat

Teresa Colom dirigirà la Fundació Ramon Llull

L'entitat crea un premi per reconèixer la trajectòria dels traductors

Espot i Riva en la reunió telemàtica de la Fundació Ramon LlullSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de la Fundació Ramon Llull ha aprovat avui el nomenament de l'escriptora andorrana Teresa Colom com a directora de l'entitat en substitució de Vicenç Villatoro i crear un comitè executiu per dinamitzar l'activitat de l'entitat en la reunió celebrada avui amb l'assistència del cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura, Sílvia Riva, segons ha anunciat el Govern. Colom és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Frabra i des de fa anys es dedica a l'activitat literària a temps complet, tant fent poesia com prosa. El 2016 va guanyar el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada per La senyoreta Keaton i altres bèsties i la ministra ha destacat que "és una persona que coneix l'activitat de la Fundació i que pot aportar una visió nova per fer-la créixer i donar-li visibilitat a tots els territoris".

L'objectiu del nou comitè executiu és "definir les línies d'actuació de la Fundació i garantir-ne el funcionament adequat, uns instrument que permeti prendre àgilment les decisions oportunes en cada moment i fer un seguiment del treball i les activitats que duu a terme la Fundació", assenyala el Govern.

L'entitat ha decidit a més crear un premi per distingir la trajectòria d'un traductor de literatura en la trobada que ha comptat amb la participació telemàtica del president de la Generalitat, Pere Aragonés, la directora general de cultura del govern balear, Catalina Solivellas, i el president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde d'Alzira, Diego Gómez, segons ha informat el Govern. El guardó tindrà dues categories, una a la millor traducció de literatura catalana de l'any i un altre a la trajectòria d'un professional de traducció de literatura catalana.

tracking