x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
AJUTS ECONÒMICS

Cultura destina 125.000 euros a projectes cinematogràfics

Teritori ha adjudicat el manteniment de la xarxa de carreteres secundàries durant el 2022 per 105.000 euros
El ministeri de Cultura

El ministeri de Cultura

El ministeri de Cultura

Actualitzada 23/06/2022 a les 14:41
Cultura ha concedit l'ajut a la cinematografia per a un projecte en preparació i/o desenvolupament durant l'any 2022 a la productora andorrana Red Nose SL anomenat 'A l'estil Nagyrev' que consideren que és el més sòlid, segons informa l'executiu en un comunicat. La pel·lícula es rodarà íntegrament a Andorra i serà distribuïda per Filmax, per la qual cosa el jurat considera que assegura una notable dinamització del sector cinematogràfic nacional.

Aquest ajut, iniciat el 2019 i interromput els dos anys següents per la pandèmia recupera la quantitat econòmica de 100.000 euros per a un únic projecte en concepte de col·laboració en la producció d'un llargmetratge de ficció, documental o d'animació. Així mateix, també s'ha aprovat l'adjudicació, la partida total de la qual és de 25.000 euros, de les subvencions per a la promoció exterior dels artistes andorrans corresponent a l'any 2022, que es distribuiran entre 10 projectes. L'objectiu, segons defensa Govern, és fomentar el desplaçament d'artistes que tinguin contractades actuacions musicals, representacions teatrals o participacions en exposicions o mostres artístiques a l'estranger i que es desenvolupin durant aquest l'any.

Per la seva banda, Territori ha adjudicat el manteniment de la xarxa de carreteres secundàries per l'any 2022 a l'empresa MTS Construccions-Treballs Públics per un import total de 105.000 euros.

22.869 euros en projecte adreçat a la joventut
Afers Socials ha aprovat també l'atorgament de subvencions de projectes adreçats a la joventut que tenen com a finalitat la promoció de l'associacionisme juvenil i el suport a projecte d'interès per a la joventut. Així, segons especifica l'executiu, s'han atorgat un total d'11.434 euros al projecte de Joves Inquiets per treballar la intel·ligència emocional i la prevenció d'addiccions; a l'associació Projecte Vida per organitzar la primera setmana de prevenció d'addiccions a Andorra i al Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra per ampliar el coneixement de la realitat juvenil existent al país.


15.000 euros a Laika per educar en tinença de gossos i gats

Agricultura també ha aprovat la subvenció de 15.000 euros a l'associació Laika pel seu projecte que vol educar els infants sobre la responsabilitat de la tinença de gossos i gats i per extensió, conscienciar també a les famílies i arribar a tota la població, segons informa l'executiu en un comunicat. Per això, es faran tallers pedagògics, s'elaborarà material educatiu per treballar els aspectes relacionats amb la tinença responsable, es realitzarà un fresc sobre mascotes i es crearà un espai de jocs infantils per reproduir l'espai de joc del gat.

35.000 euros de contribució voluntària a favor de Mali
Afers Exteriors ha aprovat renovar la contribució voluntària de 35.000 euros a favor del projecte "Décentralisation de la prise en charge de la Drépanocytose en zones rurales au Mali" (2020-2022), en el marc de l'acord de col·laboració entre Andorra, Mònaco, Mali i Santé Sud Mali. L'acció principal per arribar a aquest objectiu és descentralitzar l'oferta sanitària que actualment s'ofereix principalment a la capital de Mali, Bamako. Així, el projecte se centra en la creació d'una xarxa de 17 centres comunitaris de salut que ofereixin cures, cribratge, instruments d'educació i sensibilització i prevenció, segons destaca l'executiu.
Etiquetes
  • #3 Aposta pel cinema
    (23/06/22 17:48)

    El cinema és, indubtablement, una de les manifestacions més innovadores de la cultura. I a més d'això, també és una de les més exportables.
    Apostar per projectes nous i directors joves és una bona idea per mostrar a fora la capacitat creativa del país.
    Tot el que vagi en aquesta línia ha de ser aprofitat.

    Respondre
  • #2 Cinema nou? Cinema creatiu?
    (23/06/22 16:42)

    Esperem que aquest cop si que la dirigeixi algú del país i no algú de Barcelona. Prou de donar calers per a que els beneficis siguin pels de fora.

    Respondre
  • #1 Cinema nou, cinema creatiu
    (23/06/22 15:15)

    Promoure nous gèneres contemporanis i apostar per directors joves és la millor inversió de futur.
    Així és com avança la cultura.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts