x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
decomís

La guàrdia civil intervé 20.000 euros a la duana de la Farga de Moles

Els diners eren propietat d’un home amb passaport de Malta originari de Rússia
La quantitat requisada per la guàrdia civil.

La quantitat requisada per la guàrdia civil.

La quantitat requisada per la guàrdia civil.

GUÀRDIA CIVIL
Actualitzada 22/06/2022 a les 12:15
Nova intervenció de la guàrdia civil a una de les fronteres del Principat. El cos de seguretat espanyol va intervenir dilluns un total de 20.450 euros a la duana de la Farga de Moles. Els diners eren propietat d’un home originari de Rússia però amb passaport de Malta. Els fets van tenir lloc a les 14 hores quan la guàrdia civil va aturar a la duana un turisme de la marca Mercedes amb placa espanyola, el qual intentava accedir a Espanya.

En concret, el vehicle, que anava amb tres persones a l’interior, circulava pel carril verd, el que correspon a aquell en el qual no hi ha res a declarar. Segons va informar el cos en una nota de premsa, els agents duaners van preguntar als passatgers si portaven diners en efectiu. En la resposta, un d’ells va manifestar que portava 3.000 euros. Davant la situació, els agents van optar per dur a terme un registre del vehicle. En fer les respectives verificacions fiscals i comprovar la veracitat d’allò manifestat van localitzar que un dels acompanyants, l’home de 43 anys, portava 21.450 euros en efectiu. En superar-se el límit permès per la llei de blanqueig de capital i finançament del terrorisme (que fixa el màxim en 10.000 euros), la policia va procedir a aixecar acta judicial i a intervenir els diners. Tanmateix, tal com marca la normativa, els agents van permetre que l’infractor continués el viatge amb 1.000 euros. De fet, aquesta és la quantitat que es considera mínima, en concepte de “mínim de supervivència”.

Els 20.000 euros restants van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles, a disposició de la comissió per a la prevenció del blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts