JUSTÍCIA

El TC torna a desestimar el recurs dels Cierco per una causa de blanqueig

El tribunal considera que no "aporten cap element de fet o de dret nou"

Els germans Higini i Ramon Cierco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs de súplica envers el recurs d'empara interposat per Higini i RamonCiercocontra un aute dictat per la sala penal del Tribunal Constitucional del 20 d’abril del 2022 que ja va ser desestimat, segons publica el BOPA.

En aquest sentit,els recurrents exposen que la decisió de la batlle instructora d’autoritzar la cooperació internacional va ser redactada de manera imprecisa i molt ampla, la qual cosa "no li permet conèixer de forma precisa l’objecte de les investigacions que en resultin, i, per tant, aquest fet vulneraria els seus drets garantits a l’article 10.2 de la Constitució". La batlle instructora va dictar en el marc d'un procés judicial l'autorització de cooperació internacional policial i judicialenfront elspresumptes delictes majors d'abús de posició dominant, administració deslleial, defraudació de laCASS, falsejament de comptes socials i blanqueig de diners delBPA. Així mateix, les parts formulen un incident de nul·litat contra aquesta decisióalegantvulneracions dels seus drets fonamentals que va ser rebutjat per la Batllia.

Els recurrents impugnen l’argumentari del Tribunal justificant la inadmissió del seu recurs, considerant que aquest es fonamenta en consideracions purament formals i per això demanen al Tribunal Constitucional que aculli el seu recurs de súplica i que admeti a tràmit el recurs d’empara presentat.

El TCha decidit no admetre a tràmit el recurs de súplica, ja que considera que de la lectura comparada del recurs d’empara i del recurs de súplica" se’n desprèn que els recurrents impugnen les mateixes qüestions de dret" i que que "no aporten cap element de fet o de dret nou, les condicions d’admissibilitat del recurs de súplica no es troben reunides i, per consegüent, aquest recurs ha de ser desestimat".

tracking