a 18 mesos de presó condicional

Condemnat un jove de 18 anys per tenir relacions sexuals amb una menor de 13

El processat tenia 18 anys en el moment dels fets i era la parella de la menor

Una de les sales de vistes de la seu de la Justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat un jove a divuit mesos de presó condicional com a autor del delicte major d’acte sexual amb menor de 14 anys consistent en accés carnal, concorrent la circumstància atenuant de ser l’autor menor de 21 anys. Segons la sentència feta pública ahir, “són fets provats” que durant l’any 2018 el processat, que tenia 18 anys a la data dels fets, va mantenir una relació amb una menor de 13 anys. Aquesta relació va durar uns sis mesos, i en el decurs de la mateixa, ambdós van mantenir relacions sexuals completes amb penetració vaginal, en diverses ocasions, al domicili del jove, s’indica a la sentència del Tribunal de Corts.

Durant el judici, que es va celebrar el 27 de maig passat, la Fiscalia va considerar que els fets eren clars “en haver estat reconeguts pel propi acusat”, i per tant constitutius del delicte major d’actes sexuals amb menor de 14 anys, amb accés carnal, previst a l’article 147 del Codi Penal. Va sol·licitar que li fos imposada la pena de dos anys de presó condicional atenent que concorria la circumstància de ser menor de 21 anys en el moment de cometre els fets delictius.

L’advocat defensor, per la seva banda, va al·legar que el seu client tenia 18 anys en el moment dels fets, que la menor era la seva parella i que era una noia que tenia una maduresa, per la qual cosa el processat no sabia que era un delicte mantenir relacions amb ella. És per això que va sol·licitar la seva absolució.

El tribunal ha considerat que els fets són provats per la declaració de la víctima en fase d’instrucció, que va manifestar que en diverses ocasions, durant la seva relació amb l’acusat, van mantenir relacions sexuals al pis d’ell i per la declaració del mateix acusat, que va reconèixer en la vista oral les relacions sexuals amb penetració vaginal a la menor, quan aquesta tenia 13 anys, manifestant que eren parella, ell tenia 18 anys i ella 13 i no sabia que era delicte, i que aquesta situació es va mantenir de manera continuada durant els mesos que va durar la relació.

Els magistrats consideren que mantenir relacions sexuals amb una menor de 13 anys, amb ple coneixement de la seva edat, “no és una situació que pugui generar cap tipus de dubte respecte a la seva prohibició en una persona amb una intel·ligència mitjana i socialment integrada”.

tracking