x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

Les previsions que caduquen

L’FMI rebaixa en set dècimes el PIB del 2022, fins al 4,5%, però reconeix que caldrà modificar la previsió a l’alça pel bon primer trimestre del país
Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Fernando Galindo
Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Rodolphe Blavy, el cap de missió per Andorra de l'FMI.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/06/2022 a les 14:37
No és un bon moment per a les previsions”, augurava ahir el ministre de Finances, Eric Jover, després que el Fons Monetari Internacional rebaixés fins a set dècimes la previsió del creixement del PIB real per al 2022. Segons l’FMI, l’economia andorrana creixerà enguany un 4,5%, lluny del 5,2% previst per l’executiu la setmana passada. Una previsió que tampoc coincidia per al PIB del 2023 que, segons el Govern, hauria de créixer un 3,3%, mentre que el fons preveu sis dècimes menys (un 2,7%). La diferència més gran és per al 2024 amb una diferència d’un punt respecte a les dues previsions: 3,2%, segons Andorra, 2,2% segons l’FMI.

Una diferència que el més probable és que es redueixi, perquè el mateix cap de la missió per Andorra de l’FMI, Rodolphe Blavy, va reconéixer que “es revisaran a l’alça”, arran de “les sorprenents dades” de l’economia andorrana durant el primer trimestre del 2022. “Ja els puc avançar que serà un creixement a doble dígit”, va explicar el titular de Finances, que no va voler revelar la xifra. Un creixement que es compararà amb el d’un primer trimestre del 2021, quan l’economia encara estava sota control de les mesures Covid. De fet el ministre va assegurar que “hi ha hagut un alentiment del creixement que en el cas d’Andorra no s’ha donat”, que va rebre el recolzament de Blavy, que va apuntar que les dades de l’economia del Principat estaven sent “sorprenents”,

Sigui com sigui, “qualsevol previsió està molt més subjecta a canvis”, asseverava ahir Jover, que posava èmfasi -com també fa l’informe del fons- en la volatilitat que hi ha en l’economia vinculada, entre d’altres, al conflicte d’Ucraïna. Tanmateix, Blavy va assenyalar que els contractes a llarg termini en matèria d’energia (els acordats per FEDA) han ajudat a frenar la inflació i es va aventurar a pronosticar que “les nostres projeccions són encara aquelles de retornar a moderar els preus el 2023”. Una previsió feta d’acord amb “una resolució dels problemes amb les cadenes d'aprovisionament” i també “la resolució del conflicte bèl·lic”. Sense cap mena de dubte, una previsió que té data de caducitat.
Etiquetes
  • #1 On és la nostra sobirania?
    (21/06/22 13:53)

    L'FMI és un paràsit que s'alimenta de l'endeutament perpetu, l'extracció de recursos naturals i la dependència tecnològica.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts