x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Terceravia vol incloure tres consellers generals a la comissió de ramaderia i agricultura

La formació proposa estipular una periodicitat de sis mesos per a les reunions ordinàries
Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/06/2022 a les 13:22
El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, va entrar a tràmit divendres cinc esmenes de millora al projecte de llei par al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Una de les propostes demana la incorporació de tres consellers generals de diferents grups parlamentaris, inclosa l'oposició, a la composició de la comissió nacional de ramaderia i agricultura (CNRA), així com estipular una periodicitat de sis mesos per a les reunions ordinàries, segons informa el partit en nota de premsa.

Una altra de les esmenes proposades, té com a finalitat permetre a les cases més petites poder destinar els habitatges d'ús unifamiliar a l'allotjament turístic del tipus borda rural o agroturisme, a la restauració en forma de construccions rústiques, a l'ús de magatzem i a la construcció de bordes i cabanes de muntanya. Amb tot. Terceravia ha modificat l'articulat "perquè un privat que disposi de bordes d'alta muntanya les pugui explotar com a refugi guardat2.

A més, la formació també suggereix que les persones que fan una activitat econòmica per compte propi i siguin assalariades amb una jornada laboral de 40 hores per setmana, hagin de cotitzar per l'activitat de compte propi "de forma proporcional a les rendes obtingudes pel treball de compte propi i fins a un màxim de salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de les persones assalariades a la CASS de l'any natural immediatament anterior". "Es dona el cas que hi han assalariats que efectuen una activitat per compte propi per fer-se un sobre sou, per tant, es considera adient que cotitzin de forma proporcional, en cas contrari, es desincentiva a fer aquesta activitat per compte propi", argumenta Joan Carles Camp.
Etiquetes
  • #1 Sara
    (20/06/22 23:06)

    Estic d acord molt bones propostes.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts