TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

focs simultanis a catalunya

Màxima alerta per elevat risc d'incendi

El cos andorrà ajuda en l’extinció i manté la vigilància a la zona de l’Alt Urgell

Els mitjans aeris treballant avui per remullar la zona cremada a PeramolaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi forestal entre Oliana i Peramola, a l’Alt Urgell, que es va iniciar ahir a primera hora de la tarda està estabilitzat des de les 7.35 hores d'avui, segons ha informat els bombers de Catalunya. El cos treballa aquest matí amb 42 dotacions terrestres que estan remullant la zona i ja s'han incorporat a l'extinció els mitjans aeris.

Les dades provisionals dels agents rurals catalans indiquen que s'han cremat unes 60 hectàrees, la major part de les quals dins l'Espai d'Interès Natural Serra d'Aubenç i Roc de Gogul. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a les 14.32 hores i van activar fins a cinquanta-cinc dotacions terrestres i nou mitjans aeris. Les tasques d’extinció resultaven complicades al tractar-se d’una zona abrupta i accidentada. L’incendi es va propagar per les dues bandes de la cinglera del Roc de Rombau i el cos d’extinció català va haver d’anar ampliant dotacions al llarg de la tarda. Les hipòtesis dels Agents Rurals apuntaven a treballs agrícoles com a possible causa del foc.

Per la seva banda, els Bombers d’Andorra, en el marc de la col·laboració amb el cos català, van enviar ahir l’helicòpter com a mitjà de transport aeri, però a banda de l’enviament, no es va haver de realitzar cap desplaçament, segons va informar el cap de guàrdia. Així mateix, el cos d’extinció andorrà continua fent-se càrrec de la zona de l'Alt Urgell fins a Martinet i Coll de Nargó, activant més efectius per poder respondre en cas de diversos serveis simultanis al Principat i a Catalunya. El de Peramola s’afegeix als incendis forestals que s’estan produint aquests dies a Catalunya. Ahir, els bombers seguien treballant amb el d’Artesa de Segre, que ja ha cremat més de 2.700 hectàrees. El cos havia aconseguit estabilitzar el d’Olivella, Altés /Ogern i Saldes i controlar el de Corbera d’Ebre, Lladurs i Bot. El de Castellar de la Ribera/Ceuró i Ogern es donaven per extingits.

L’alerta pel risc d’incendi es manté a Catalunya, on Protecció Civil ha activat l’emergència 2 del Pla Infocat i Agents Rurals el Pla Alfa 3 a 93 municipis. A Andorra, el cos de Bombers manté el nivell 1 al centre i sud del país fins demà a causa de l’episodi de fort vent i demanen que la ciutadania sigui responsable.

L'incident de Peramola va generar retencions a la C-14, una de les vies d'accés al Principat, i per això, tot i que es va restablir la circulació passades les cinc de la tarda, Mobilitat recomanava el pas per la C-16 a l'Eix del Llobregat. L’incendi va obligar a tallar la via durant unes hores.

SUCCESSOS

-Màxima alerta

L’alt risc d’incendi es manté a Catalunya, on s’ha activat l’emergència 2 del Pla Infocat i el Pla Alfa 3 d’Agents Rurals. A Andorra, els bombers mantenen el nivell 1 al centre i sud del país.

-Col·laboració

El cos d’extinció d’Andorra continua fent-se càrrec de l’Alt Urgell per ajudar els bombers catalans.

-Retencions a la C-14

L’incendi forestal va generar cues i va tallar la carretera a l’alçada d’Oliana durant més de dues hores.

La major part afectada va ser la Serra d'Aubenç i Roc de Gogul.

tracking