Successos

Reoberta la circulació a la C-14, tallada per l'incendi a Peramola

Els Bombers de la Generalitat han activat quaranta-quatre dotacions terrestres i set aèries

L'incendi afecta la zona del Roc de RombauBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La circulació a la C-14 s'ha restablert fa una estona després d'haver-se mantingut tallada al trànsit en ambdós sentits de la marxa a l'alçada del terme municipal d'Oliana a causa d'un incendi forestal entre Oliana i Peramola, segons ha informat el Servei Català de Trànsit i el cos d'extinció català. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 14.32 hores i han activat quaranta-quatre dotacions terrestres i set aèries.Per la seva banda, els Bombers d’Andorra, en el marc de la col·laboració amb els bombers catalans, han enviat l’helicòpter del país com a mitjà de transport aeri, però a banda de l’enviament, no s'ha realitzat cap desplaçament, segons ha informat el cap de guàrdia.

El foc continua actiu i ja afecta una superfície aproximada d'unes 65 hectàrees, la major part d'afectació està dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) Serra d'Aubenç i Roc de Gogul,segons dades dels Agents Rurals.Les flames han fet focus secundaris al flanc esquerre de l'incendi. Leshipòtesi al voltant de l'origen de l'incendi apunten a treballs agrícoles com a possible causa.

L'incident està generat retencions a la C-14, una de les vies d'accés al Principat, i per això, tot i que s'ha restablert la circulació, el departament de Mobilitat recomana el pas per la C-16 a l'Eix del Llobregat.

Petit incendi a Escaldes per un petard

En territori andorrà, el cos d'extinció ha rebut un avís de fum a les cinc d'aquesta tarda. Una dotació s'ha desplaçat a Escaldes- Engordany a l'alçada del centre comercial de l'Ila Carlemany on darrere l'edifici, el llançament d'un petard ha cremat uns cinc metres quadrats de restes vegetals, segons ha informat el cap de guàrdia. Quan el cos ha arribat, el foc ja estava extingit i han acabat de remullar la zona per assegurar que no es propagués.

L'incendi forestal afecta una superfície aproximada d'unes 60 hectàrees

tracking