celebració del 44è aniversari

Escaldes recupera l'arrossada popular per la Festa de la Parròquia

La vila celebra aquesta cap de setmana la festivitat amb motiu del 44è aniversari

Lliurament dels pins d'argent del comú escaldenc al pubillatge de la parròquiaComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany celebra aquesta cap de setmana la Festa de la Parròquia amb motiu del 44è aniversari de la vila, que va néixer el 14 de juny del 1978. Per commemorar-ho, el comú ha recuperat els actes tradicionals de la festa després de l'aturada dels últims dos anys arran de la pandèmia. Avui la vila ha continuat amb la segona jornada amb una ballada de sardanes a la plaça Coprínceps. Per continuar la festa, l'Esbart Santa Anna ha actuat al parc de la Mola on també s'han lliurat els pins d'argent del comú escaldenc al pubillatge de la parròquia.L'arrossada popular al parc de la Mola, que enguany ha comptat amb més de mil racions d'arrós de muntanya, ha estat un dels actes centrals de la jornada.

La festivitat també ha comptat amb alguns dels impulsors de la fundació d'Escaldes-Engordany. Octavi Font, el segon cònsol major de la parròquia i Josep Moles, conseller dels primers mandats d'Escaldes-Engordany com a parròquia, segons ha informat l'ens comunal escaldenc.

Tot i la calor, d’aquests dies, el concert de la Coral d’Escaldes-Engordany va donar el tret de sortida a la festa a l’església de Sant Pere Màrtir aquest divendres. Ahir va continuar la segona jornada amb el vermut musical i l'actuació de la Gross Band i Batukand a la plaça Coprínceps. El tret de sortida a la festivitat ahir es va donar amb rutes guiades per la parròquia sota tres eixos temàtics, l'objectiu de les quals era despertar l'interès sobre diversos aspectes del patrimoni artístic, arquitectònic i històric de la parròquia amb tres rutes: la ruta de l'aigua (la parròquia en blau), la ruta dels pioners: (l'aventura del turisme) i la ruta de l'art (expressions a peu de carrer), segons va presentar l'ens comunal en roda de premsa. La festa continuava amb la cercavila de la Sidral Brass Band i el ball de nit amb l’orquestra Xarop de nit, organitzat per l’Associació Balland.

Aquesta tarda tancarà la festivitat el concert a càrrec de Martha Roquett & Teresina Serra.

Vermut musical a la plaça Coprínceps.

Espot i Gili han assistit a l'arrossada popular

tracking