MEDI AMBIENT

Els bombers cobreixen l'Alt Urgell arran dels incendis actius a Catalunya

Escaldes se suma a Sant Julià i prohibeix l’ús de les barbacoes fins a nou avís

Les graelles tancades a un dels berenadors d'Escaldes.COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers d'Andorra continuen fent-se càrrec de la zona de l'Alt Urgell fins a Martinet i Coll de Nargó en una acció emmarcada dins de la col·laboració amb els bombers catalans, que estan operant en els diferents incendis actius que pateix el territori català. Aquest diumenge ja és el cinquè dia consecutiu amb més de cinquanta serveis per focs de vegetació. Ahir, un nou incendi a Olivella (Garraf), en el qual treballaven una cinquantena de dotacions, va obligar a tallar una carretera local i a confinar dues urbanitzacions. A Artesa de Segre, l'incendi encara està actiu, peròno ha saltat l'eix de confinament i es manté en les 2.419 hectàrees cremades Els Bombers de la Generalitat continuentreballantper fer front a una situació molt complexa per la simultaneïtat d'incendis, segons informa el cos en un comunicat de premsa.

Durant la jornada d’ahir el cos del Principat ja va fer-se càrrec de la zona de l'Alt Urgell, però no es va haver de realitzar cap desplaçament. Segons va informar el cap de guàrdia, els bombers han activat més efectius per poder respondre en cas de diversos serveis simultanis al Principat i a Catalunya.

Per altra banda, el comú d’Escaldes-Engordany va informar que, a causa de la sequedat del terreny, les altes temperatures i l’elevat risc d’incendi, des d’ahir i fins a nou avís, està totalment prohibit encendre foc a totes les barbacoes públiques de la parròquia. Una decisió que el comú de Sant Julià ja va prendre divendres. De fet, el servei Meteorològic va avisar ahir que continua el domini del sol i temperatures elevades. Avui el vent de sud-oest es reforçarà i els termòmetres no arribaran a valors tan alts com ahir.

LA QUALITAT DE L'AIRE PASSA A DEFICIENT PER LES PARTÍCULES DE POLS SAHARIANA

La qualitat de l’aire al país és dolenta, segons el resultat de l’índex global de qualitat de l’aire, a causa de la presència de partícules de pols sahariana, segons van mostrar ahir els controls de qualitat de l’aire del departament de Medi Ambient. La xarxa de vigilància que mesura els nivells d’immissió en temps real indica que la qualitat és deficient, en una escala de l’1 al 6 (on l’1 és excel·lent i el 6 és molt dolenta), aquesta es troba al 4 (deficient). A més, els nivells de partícules a l’aire continuaran elevats a causa de la intrusió de la pols provinent de l’Àfrica. On la qualitat és pitjor és a l’aparcament Prat Gran d’Escaldes-Engordany, a causa d’obtenir un resultat amb les partícules PM10 i les partícules PM2.5, en canvi, a la mateixa estació, pel que fa al diòxid de sofre, el resultat és excel·lent, així com el de monòxid de carboni i el diòxid de nitrogen. A la mateixa parròquia, però a la zona d’Engolasters, la qualitat és regular, on només es calcula l’ozó.

tracking