PARRÒQUIES

Escaldes prohibeix fer foc a les barbacoes pel risc d'incendi

Es manté activat l'avís de nivell 1 d'incendis al centre i sud del país i l'avís groc per altes temperatures

Les graelles resten tancades tot i que els berenadors continuen utilitzablesComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany ha informat que a causa de la sequedat del terreny, les altes temperatures i l'elevat risc d'incendi, a partir d'avui i fins a nou avís, està totalment prohibit encendre foc a totes les barbacoes públiques de la parròquia. Els berenadors continuen utilitzables, però sense foc. L'escaldenc no ha estat l'únic ens comunal que ha pres aquesta decisió, de fet, el comú de Sant Julià va procedir ahir a tancar les barbacoes fins a nou avís per l'elevat risc que es presenta.

La decisió s'ha pres davant l'alerta denivell 1 de perill alt d'incendis al centre i sud del paísque els bombers van activar ahir.Segons detallaven, les precipitacions de les tempestes de meitat de setmana han estat insuficients per a la temperatura i humitat registrada darrerament al centre i sud del país, provocant que el sol es trobi molt sec "presentant l'aspecte de mitjans d'agost". En el cas de produir-se algun incendi, bombers preveu que es tractaria de "topogràfics estàndards amb mitja intensitat".

Per la seva banda, Protecció Civil recordaque ens trobem encara en avís groc per altes temperatures, sent avui dissabte el pic d'aquesta onada de calor, i recomanen hidratar-se amb freqüència, protegir-se del sol, evitar l'activitat física a les hores centrals del dia i fer especial atenció a les persones vulnerables.

El servei Meteorològic avisa que continuem sota les altes pressions, amb estabilitat, domini del sol i temperatures elevades ja des de primeres hores del dia. Demà el vent de sud-oest es reforçarà lleugerament i el termòmetres no arribaran a valors tan alts com avui, però continuarà fent calor.

tracking