x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
EDUCACIÓ

Els diplomes oficials d'espanyol es podran fer a tots els sistemes educatius

Educació i l’Institut Cervantes han signat un conveni per facilitar l'accés a les proves a tots els alumnes del país
Signatura acord Internacional institut Cervantes

Signatura acord Internacional institut Cervantes

Signatura acord Internacional institut Cervantes

SFGA/JAViladot
Actualitzada 17/06/2022 a les 13:08
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el director de l’Institut Cervantes de Toulouse, Juan Pedro Basterrechea, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, han signat aquest divendres un conveni per promoure l’accés a les proves dels diplomes d’espanyol com a llengua estrangera (DELE) als alumnes de tots els sistemes educatius del país, segons informa l'executiu en un comunicat. 

L’Institut Cervantes és l’organisme públic espanyol que gestiona aquests exàmens adreçats a les persones que aprenen el castellà com a llengua estrangera. Per aquest motiu, signa habitualment acords amb centres educatius per realitzar-hi periòdicament les proves. 

El Govern destaca que donat que recentment es va inaugurar al Principat la nova extensió de l’Institut Cervantes, que depèn del centre de Tolosa, ambdues parts consideren interessant facilitar als alumnes escolars que obtinguin el DELE abans de finalitzar els estudis de segona ensenyança o batxillerat, independentment del sistema educatiu en què cursin els seus estudis.

En aquest sentit, el conveni estableix que el ministeri facilitarà la logística perquè els centres educatius, els professors de llengua espanyola, els alumnes i les seves famílies coneguin els continguts de les proves, els avantatges que té obtenir el diploma i el funcionament dels processos d’inscripció, preparació i realització dels exàmens. Així mateix, vol promoure que els centres educatius del país s’adhereixin al
projecte. Per la seva banda, l'Institut Cervantes organitzarà i desenvoluparà les proves en els centres determinats i oferirà un descompte del 30% als alumnes escolars que facin les proves en el marc d’aquest acord. També procurarà facilitar la formació dels professors d’espanyol que vulguin acreditar-se com a examinadors i formar part dels tribunals durant les proves.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts