Temps

Els bombers alerten de perill alt d'incendis

L'avís activat de nivell 1 es concentra al centre i sud del país

Butlletí d'incendis forestalsBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers han activat l'alerta de nivell 1 de perill alt d'incendis al centre i sud del país. Segons detallen, les precipitacions de les tempestes de meitat de setmana han estat insuficients per a la temperatura i humitat registrada darrerament al centre i sud del país, provocant que el sol es trobi molt sec "presentant l'aspecte de mitjans d'agost". En el cas de produir-se algun incendi, bombers preveu que es tractaria de "topogràfics estàndards amb mitja intensitat". De fet, el comú de Sant Julià ha procedit a tancar les barbacoes fins a nou avís per l'elevat risc que es presenta.

Protecció Civil recorda que ens trobem encara en avís groc per altes temperatures i recomanen hidratar-se amb freqüència, protegir-se del sol, evitar l'activitat física a les hores centrals del dia i fer especial atenció a les persones vulnerables.

La previsió meteorològica preveu màximes de 33 graus durant el dia d'avui a la capital i la creació de núvols convectius a la tarda que poden deixar algun ruixat aïllat. Meteorologia no descarta que es pugui escapar algun tro. Pel cap de setmana s'espera que les temperatures es mantinguin en màximes de 34 i 34 graus a Andorra la Vella, amb estabilitat i alta presència del sol.

L'arribada d'una pertorbació des de l'oest de la península aportarà inestabilitat i precipitacions el dilluns que poden allargar-se durant tota la setmana, segons la previsió a mitjà termini del servei meteorològic.

tracking